Banesamling – Hva er alternativene?
10. May 2020
R2 sportsbrille – Birk Sport Racing sitt valg av brille
2. June 2020

Birk Attack XX1- Den perfekte rittsykkelen for terreng

For andre året på rad bruker jeg Birk Attack xx1 som min rittsykkel. Dermed har jeg blitt godt kjent med den, og fått tilpasset den slik jeg ønsker. Sykkelen kan kjøpes HER. Her kommer en oppsummering av mitt oppsett.

Rammen til Birk Attack er i str. L/19. Jeg er 182 cm lang og synes L passer godt. I forhold til sittestilling sitter jeg på 77,5 cm og bruker et 77 mm langt stem fra syntace. Dette er av typen flatforce, som gjør at jeg kan få styret så lavt som jeg ønsker. Styret er originalt RaceFace med ESI holker, for et godt og komfortabelt grep. Av hendler på styret er det XTR bremser, SRAM girhendel og lockout fra DT Swiss som låser både bak- og framdemper. Hvordan jeg setter opp bakdempere kan du lese mer om HER, og framdempere HER. Videre har jeg også en hendel fra BikeYoke, som jeg styrer hev/senkepinnen med. Den er montert med I-spec II til bremsehendelen for å spare noen gram, og få et mer ryddig oppsett. Heve/senkepinnen jeg refererer til er en 100mm KS Integra CI (den som er så lett), og på toppen har jeg et Tune KOMM-vor sete for å spare enda litt vekt. Setet er verken bedre eller verre enn noe annet jeg har prøvd, men ca. 100 g lettere enn de fleste andre, så valget var enkelt. Nå synes du kanskje at denne artikkelen begynner å bli litt rotete, men det er ikke styret og kabelføringen min, for den kan du lese om HER.

Hjulene er et eget kapittel. De har jeg bygget selv og består av følgende deler: DT 350 nav (15×100/12×142, XD boss, 6-bolt), sapim cx-ray eiker, DT alu nipler, nextie 30 mm asymmetriske ringer, 2×160 mm XT bremseskiver, SRAM XO eagle kassett og div. dekk fra Maxxis. Eikespennet er i området 110-120 kgf, og de har holdt seg dønn rette i snart 2 sesonger nå (bortsett fra en liten brekasje av en nippel). Herligheten kommer inn på 1460g, ikke superlett, men heller ikke så ille for et såpass driftssikkert og solid sett.

Drivlinja er som du sikker har fått med deg stort sett SRAM. Her er det noen små unntak, jeg bruker et ovalt drev fra Absolute Black på SRAM Eagle kranken, i tillegg til wattmåler fra Stages. Valg av ovale drev kan du lese mer om HER. Pedalene er XT (ikke R) fordi jeg bare knabba et par fra fatbiken og har ikke somla meg til å skaffe XTR enda. Jeg må vel prøve å fikse det før neste sesong. Ellers er GPS’n fra Garmin en fast følgesvenn og flaska holdes godt på plass av en Birk karbon flaskeholder. Siste tilskuddet på min Birk Attack XX1 er en styreplugg fra Samurai Sword, som brukes til å plugge hull i dekkene.

Birk Attack XX1- Den perfekte rittsykkelen for terreng   Birk Attack XX1- Den perfekte rittsykkelen for terreng

Foto: Odd Erlend Hansen

Kommentarer

kommentarer