Ny sykkelbok: «35 sykkelturer i verden beste skiterreng»

elsykkel erstatter familiebilen
Elsykkel kan erstattes med familiebilen
20. September 2021

Ny sykkelbok: «35 sykkelturer i verden beste skiterreng»

Boka tar for seg de mest attraktive sykkelturene fra Hafjell og Øyerfjellet i nord, til Sjusjøen i sør, et område kjent for fantastiske løyper, Birken-historie, over ti tusen hytter og en svært stor sports-interesse.
Boka har som mål å inspirere et bredt spekter syklister. Her er alt fra korte og ganske familie-vennlige grusturer, lengre kuperte treningsrunder, og opp til mer krevende terrengturer, med betydelige innslag av stisykling på snaufjellet. Mange av turene egner seg meget bra for el-sykkel.

Hver tur har eget kart, faktaboks, en kort rutebeskrivelse. Etter utsolgt førsteopplag, er nytt for denne andre utgaven at hver tur har fått en QR-kode, der man kan scanne kart-rute og høydeprofil på turen inn på telefonen. Det er også kommet flere nye turer, forbedrede kart, og en rekke nye bilder.

Det er også kapitler om serveringssteder, aktuelle turmål, utstyrstips, sykkelskilting, kart, gode tur-utgangspunkter, sykkelutleie-steder, el-sykling, sykkelprofilers favoritt-turer, med mere.

Alt overskudd av boksalget går til stiftelsen Øyer turskiløypers arbeid med skiløyper og tilrettelegging for sykkel.

Bokfakta
Antall sider: 132
Format: 28×28 cm
Utgiver: Øyer Turskiløyper
Tekst/foto: Øyvind Wold
Kart: Bernt Bjørnsgård
Selges: mosetertoppenskiline.no

 

Om forfatteren
Øyvind Wold fra Oslo har siden år 2000 skrevet og fotografert om sykkel og friluftsliv. Har gitt ut ti turbøker. Skriver for flere norske magasiner, blant annet Friluftsliv, Syklistene, Terrengsykkel og Padling. Over gjennomsnittlig interessert i utstyr, og har publisert mer enn hundre produkt-tester. Foruten pendlersykling, er stisykling og tursykling over flere dager, hovedinteressen.

Kommentarer

kommentarer