Bysykkel – Hvilken bysykkel bør jeg velge?
20. July 2017
Sykkelreise – Hvordan planlegge lengre sykkelturer?
1. August 2017

Fordelene med sykling – Derfor bør du sykle til jobb

Regelmessig sykling har mange fordeler; Det gjør underverker med helsen og er et fantastisk miljøtiltak. Nedenfor finner du en liste med noen av de mange fordelene med sykling:

Effektivt fremkomstmiddel

Det er ikke til å legge skjul på at sykkelen kan være et svært effektivt fremkomstmiddel. I store byer kan det ofte være mye raskere å sykle enn å ta bilen eller benytte seg av offentlig transportmidler. Du sparer tid enten ved å slippe å lete etter parkering eller vente på buss eller trikk. Dette er derfor en av de mange fordelene med sykling.

Sundt for helsen

Jevnlig sykling er et perfekt helsetiltak og perfekt for å holde vekten nede. Visste du at man gjennomsnittlig forbrenner ca. 310 kalorier i timen når du sykler? All type sykling er mosjon og du velger selv hvor hardt du ønsker å tråkke på og hvor mye trening du vil ha ut av sykkeløkten. Ved daglig sykling sikrer du deg også dine såkalte “30 min per dag” med mosjon, som anbefales på det sterkeste av helsemyndighetene. Det vil si at sykling frem og tilbake fra jobb eller skole kan sikre at du får unnagjort dagsbehovet for fysisk aktivitet noe som gir økt levetid. En annen positiv bivirkning er at man ofte takler høyere stressnivåer, opplever økt motivasjon og man disponerer tiden sin bedre. Det er også verdt å nevne at sykling forebygger flere helseplager, særskilt hjerte og karsykdommer i tillegg til at det reduserer sykefraværet i jobb og skolesammenheng.

Som en liten bonus på dette er det også verdt å vite at sykling bidrar til bedre potent. For menn litt opp i årene vil det å sykle kun noen få timer i uken minske risikoen for å utvikle impotens med ca. 30%.

Gøy og enkelt

Det er ikke til å stikke under en stol at sykling kan være både gøy og enkelt for de fleste. Sykling er kjent for å gi en fantastisk frihetsfølelse samtidig som du får trent store muskelgrupper som rumpe, lår og legger. Det er også verdt å nevne at sykling er påvist å være skånsomt for leddene i kroppen noe som gjør sykling til en utmerket treningsmetode for folk som sliter med dårlige eller vonde ledd.

   

Kostnadsbesparende

Sykling krever minimalt av utstyr og alt du trenger er sykkel og sykkelhjelm. Gode sykler og sykkelutstyr har med årene blitt stadig mer rimelig og det skal ikke høyt budsjett til for å skape en god sykkelopplevelse. Man kan spare mye penger på å sykle i stedet for å kjøre bil eller ta taxi. I tillegg sparer du også penger på buss og trikkebilletter, bompenger og parkeringsavgifter.

Terapi for sjelen

Sykling kan i mange tilfeller betraktes som “terapi for sjelen” da mange ofte kobler helt av og får luftet tankene når de sykler. Man kan forberede seg til skole, jobb eller rett og slett få en dose etterlengtet egentid samtidig som man kan nyte frisk luft og natur. Det er også verdt å nevne at folk som sykler ofte fremfor å kjøre bil, oppleves som mindre sinte og irritable både i jobbsammenheng og privat. I tillegg er det også et kjent faktum at aktivitet reduserer stress og har en positiv innvirkning på vår mentale helse da regelmessig aktivitet ofte gir en tilfredsstillende følelse av velvære. Dette er derfor en av de mange fordelene med sykling.

Positivt for miljøet

Som en bonus oppå alt det ovenfornevnte er sykling et av de beste miljøtiltakene man som privatperson kan utgjøre da sykling fremfor for eksempel bilkjøring bidrar til reduserte utslipp og bedret luftkvalitet, noe som er spesielt viktig i byene. I følge Oslos sykkelstrategi er det utregnet en samfunnsgevinst på ca. 26kr for hver kilometer du sykler. Det vil si at sykler du 3 km til jobb hver dag sparer du samfunnet for mer enn 150kr daglig.

   

Kort oppsummert ser vi at sykling viser seg å være utrolig bra på mange ulike måter. De fleste i dagens samfunn har både tid og mulighet til å ta seg en god sykkeltur i ny og ne, noe som bør være av interesse både for egen helse og miljømessige årsaker. Bare dette i seg selv bør være stor nok grunn til at flere burte anskaffe seg sykkel og begynne å sykle mer aktivt.

Med det gjenstår det bare å ønske lykke til med syklingen!

Kjenner du til noen av de andre fordelene med sykling del gjerne dine kunnskaper i kommentarfeltet under.

Kommentarer

kommentarer