Til Kikutstua fra Maridalen – Grustur i Nordmarka
2. May 2020
Birk Attack XX1- Den perfekte rittsykkelen for terreng
21. May 2020

Banesamling – Hva er alternativene?

Banesykling er utrolig gøy, fartsfylt og spennende! Vi venter i spenning på å få vår egen bane i Norge, og forhåpentligvis er det ikke lenge igjen før vi kan sykle rundt og rundt på norsk jord. I mellomtiden må vi nøye oss med å sykle utenlands om vi ønsker å prøve krefter med parketten.

I denne artikkelen vil jeg ta for meg hvor og hvordan man kan få til en god samling på bane. Det finnes mange baner rundt i verden, men ikke alle er like tilgjengelige for bruk. Hvor man drar skal passe sammen med ens budsjett og brukertilgjengelighet.

Odense

Det enkleste er rett og slett å dra på samling sammen med NCF sitt grenutvalg på bane. Grenutvalget arrangerer alt fra 1-3 samlinger i løpet av året på banen i Odense, Danmark. Dette er en fin (men litt kald) bane, hvor man kan bo i brakker rett ovenfor banen. I tillegg er det utleie av sykkel, så det eneste man trenger er godt humør, sykkeltøy, sko, hjelm og pedaler. Det eneste som kan være litt mer vanskelig er transporten til Odense, da det ikke ligger så tilgjengelig i forhold til båt eller fly. En bil er nødvendig og samkjøring er genialt.

All informasjon om arrangerte treningssamlinger på banen i Odense kan du finne på NCF sine hjemmesider HER.

Mallorca

Min personlige favoritt er Mallorca. Jeg elsker denne øyen, og det er altså ikke på grunn av bakkene. De har en fin og lite brukt innendørsbane som man kan leie til en OK pris. Den ligger i Palma, lett tilgjengelig. Det eneste som er påkrevd er egen sykkel. Grunnen til at Mallorca er så genial er kombinasjonen av landevei og bane. Man kan ha langturer og restitusjonsturene på veien, og sykle intervallene og spurtene på bane. Og er man uheldig og det regner en hel dag, så finnes det ikke noe bedre enn å trekke inn under taket og få en god kvalitetsøkt på banen.

Banesamling - Hva er alternativene?   Banesamling - Hva er alternativene?

Mallorca                                                                                                                               Odense 

Alternative baner

Personlig er det disse to stedene jeg kan anbefale. Andre steder det er mulig å få booket og leid banetid er banen i Pruszkow i Polen, Anadia i Portugal og ellers utendørsbaner rundt omkring i Storbritannia og Frankrike. Selv har jeg aldri prøvd å ha treningsleir disse stedene. Erfaringen er derfor mangelfull, men har hørt fine rykter.

Gjennomføring av banesamling

For å få en god banesamling og godt utbytte er planlegging og gjennomføring viktig. Først og fremst er det viktig å vite hva man har bruk for. Skal man leie sykkel eller har man egen sykkel? Vil man kun være på banen, eller ønsker man å kombinere turen med landeveissykling? Ønsker man privatsamling eller banetid med de lokale? Ønsker man å reise med en gjeng eller så å si alene?

Neste steg er å planlegge selve treningen. Er man nybegynner er ikke dette like lett, og derfor er banesamling med NCF genialt. Er man litt mer erfaren og vet hva man vil, skal man sørge for at det er mulig å få trent akkurat det man ønsker, om det så er sprint eller utholdenhet. Har man bruk for startmaskin eller for noen som tar tiden? Alle disse elementene er viktig å ha i bakgrunn når man skal planlegge turen for å få best mulig utbytte!

Ellers er det ikke noe som holder en igjen og det er bare å pakke kofferten og nyte følelsen av å fly rundt på parketten!

Banesamling - Hva er alternativene?   Banesamling - Hva er alternativene?

Foto: Jesper Skovbølle og Anita Yvonne Stenberg

Kommentarer

kommentarer