Hvordan holde seg i form hele året?
3. March 2021
Finnskogen – Eventyrlig grustur med overnatting
31. May 2021

Off-season som banesyklist- Slik ser sesongen ut

I denne artikkelen vil jeg ta for meg litt om hva jeg gjør og hvordan min off-season ser ut.

Som banesyklist pr. dags dato er det vanskelig å ha en konkret off-season når man er alene på landslaget. Som banesesongen er nå, så er hovedsesongen fra oktober til mars. Den starter alltid med EM i oktober, og fortsetter med 6 verdenscup fra oktober/november og frem til januar/februar. Sesongen avsluttes med VM i slutten av februar. Og så kan man jo ha off-season og bygge seg opp! Eller… ? Så lett er det dessverre ikke. Etter VM er det godt nok nesten en måned pause fra konkurranser, men så starter poengsamlingen til verdenscup, altså alle UCI CL1 og CL2 løp, som jeg skal ha en 6 stykker av til sammen. Og disse er jo også viktige, ellers kommer man ikke med til hverken verdenscup eller VM. UCI offentliggjorde i fjor at hele sesongen kom til å endres etter OL, og at både VM og verdenscupen vil ligge på andre tidspunkt i sesongen, mere likt som landeveissesongen i sommerhalvåret. Hva planen er vil jeg ikke gå nærmere inn på i denne artikkelen. 

Tilbake til min off-season. Jeg holder som regel “pause” i mars. Ikke akkurat den mest spennende og interessante måneden, men det er jo ikke jeg som bestemmer når det passer i programmet. Siden jeg bor i Danmark, og nesten aldri er hjemme i Norge, pleier jeg å benytte dette tidspunktet til å reise hjem i 1-2 ukers tid for å besøke familie og venner. Så bruker jeg ellers tiden på det jeg har lyst til – gå tur i skogen, sykle MBT eller hva som faller meg inn. Altså er det fritt frem om jeg vil trene eller ikke, og hva jeg har lyst til. I tillegg holder jeg små pauser i løpet av året ut fra hva jeg har bruk for. Noen ganger stopper kroppen opp, både mentalt og fysisk, og da tar jeg en pause. Mine pauser går som regel til å ta turen hjem til Norge i 2-3 dager, da jeg må benytte de små mulighetene jeg har til å reise hjem. Og det er alltid godt. Det å komme hjem, bli skjemt bort av mamma og pappa, er alltid like godt! Hjemmelaget mat, nyvaskede klær, fullt kjøleskap og egen bil. Det er noe man alltid har bruk for en gang i mellom. Og slåsskampene med småsøsknene, som jo ikke er så små lengre. Hvis jeg selv kunne velge? Vel, så ville jeg nok helst ha reist til Mallorca, Spania, Hellas og nytt solen og gjøre det som faller meg inn. Enten sykle, ligge på stranda eller bare spise is. Tiden strekker ikke alltid til, og det er alltid en kamp med klokka. Og jeg ville nok ikke valgt å reise alene til syden fremfor å bli skjemt bort hjemme i Norge. 

Jeg kan vell konkludere med at jeg ikke har en så direkte off-season som kanskje andre syklister har. Men jeg har, som alle andre, bruk for en pause i mellom for å lade batteriene.

Off-season som banesyklist - Slik se sesongen   Off-season som banesyklist - Slik se sesongen ut

Foto: Anita Yvonne Stenberg

Kommentarer

kommentarer