Innstilling av styre og hendler på sykkelstyre (MTB)
19. July 2019
Næring – Hva bør du innta av næring under et sykkelritt?
26. August 2019

Anita Y. Stenberg sin ønskeliste for sesongen

OL er rett rundt hjørnet og min ønskeliste for resten av sesongen er uendelig lang!

En ønskeliste kan være så mangt. Materielle ting, økonomisk støtte, personlig oppbakking og gode resultater. Alt dette er selvfølgelig med på min ønskeliste!

La oss starte med det materielle på min ønskeliste!

Materielle goder

Det materielle spiller en rolle, det kan man ikke se bort ifra. De store landene bruker lang tid på å optimere utstyr, alt fra raskeste hjelm, raskeste tempodrakt, stiveste og mest aerodynamiske sykkel. Beste wattmåler, raskest hjul og raskest dekk. Hvilke sko er best? Hvilke hansker skal man bruke? Med eller uten sokker? Hvilke sokker?

Noen land er begrenset ut fra økonomi. Andre er begrenset ut fra sponsorer. Hva er egentlig best?

Det er vanskelig å si, og ofte er det varierende fra rytter til rytter. Jeg har mye godt utstyr som jeg er fornøyd med, men ikke alt er perfekt.

La oss starte med det viktigste på min ønskeliste: sykkelen. Min sykkel er god og den passer meg bra. Jeg er så heldig som har en custom painted Fuji fra Birk Sport som jeg er veldig glad for, da den passer meg geometrisk og kjørestil-messig. En ny sykkel hver sesong er det optimale, med tanke på slitasje og karbon som kan svekkes ved styrt, reising og ved mye bruk. Dessverre er dette ikke noe jeg har hverken råd til eller økonomisk støtte til. En ny sykkel til OL er hvert fall på ønskelista!

Hjelmen min er også god, en hjelm jeg selv har valgt og blitt delvist sponset med. Det er en Kask Bambino. Jeg er avhengig av visir, da jeg ikke liker å sykle med briller. Jeg har et lite hode, så passformen er ikke perfekt til meg, men det nærmeste jeg kan finne av hva som er bra. Så ny hjelm? Hvis det finnes en hjelm med visir som har bedre passform og er like rask; ja takk!

Anita Y. Stenberg sin ønskeliste for sesongen   Anita Y. Stenberg sin ønskeliste for sesongen

Foto: Gary Main og Jesper Skovbølle

Skoene mine er upåklagelige. Jeg elsker Bont, og kan ikke sykle med annet. De er dyre og jeg har selv valgt dem, men de passer meg perfekt og jeg kan ikke se for meg å skulle sykle med noe annet.

Hansker går jeg ikke så mye opp i. De skal være tynne, lange fingre og passe størrelsesmessig. Det gjør mine.

Sokker får jeg igjennom min klubb IK Hero, som bruker Bioracer som leverandør, og de er jeg veldig fornøyd med!

Tempodrakten kan optimeres. Her har jeg dessverre ikke så mye innflytelse, da jeg er underlagt den leverandøren Norges Cykleforbund bruker. Heldigvis bruker min egen klubb, IK Hero, Bioracer – og da jeg er nasjonalmester i alle disipliner på bane kan jeg bruke denne tempodrakten til alle baneløp, utenom mesterskap og OL! Siste ønske av det materielle er en bedre, raskere og mer aerodynamisk tempodrakt til NCF!

Økonomisk støtte

Økonomi er noe som nok er et generelt problem for kvinnelige sykkelryttere. Selv om jeg har noen gode sponsorer bak meg, får støtte av NCF, OLT og IK Hero er det dessverre ikke nok til å være fulltidsprofesjonell til tross for at jeg er profesjonell banerytter. Det er selvfølgelig trist, da jeg skulle ønske både jeg og min trener kunne være fulltid på bane og optimere alt som kan optimeres, men slik er premissene pr. dags dato. Jeg må få det beste ut av det og på mange måter føler jeg meg uansett heldig som kan drive med det jeg elsker aller mest! Jeg vet at noen av mine konkurrenter har det bedre enn meg, men jeg vet også at det er noen av dem som nok har de samme premissene som jeg har og som er begrenset av en stram økonomi.

Uten den støtten jeg får hadde jeg i hvert fall ikke hatt nubbesjans til å holde på slik jeg gjør! Tusen takk for all økonomisk støtte jeg får, det betyr enormt – det er sikkert og visst!

Et stort ønske er å kunne være fulltid på bane sammen med min trener med for eksempel et UCI banelag, uten å tenke over jobb og økonomi.

Personlig oppbakking

På personlig oppbakking føler jeg at jeg har det bra! Min familie støtter meg, min jobb støtter meg, mine venner støtter meg. I tillegg har jeg den fulle støtte fra min trener, min klubb IK Hero, samt at NCF og OLT også ønsker å satse på bane. I tillegg har jeg mange trofaste fans og supportere ute i verden som jeg også er utrolig glad for! Takk for all oppbakking jeg får, det gir både motivasjon og glede til å kjempe så hardt som jeg nå gjør!

Anita Y. Stenberg sin ønskeliste for sesongen   Anita Y. Stenberg sin ønskeliste for sesongen

Foto: Valley Preferred CyclingCenter og Anita Stenberg

Resultater

Hva ønsker jeg å få ut av denne sesongen? Mitt aller største mål er OL 2020, som er om ca. 1 år! Så resultatmessig ønsker jeg at de beste plasseringene og resultatene kommer til de viktigste løpene.

Det første viktige løpet var European Games i Minsk, Hviterussland i slutten av juni.

Neste delmål er EM i oktober i Apeldoorn, Nederland.

Deretter er det de neste 6 verdenscupene frem mot VM som er i Berlin i februar.

Alle disse løpene er viktige og forberedende til OL, samt poenggivende til OL. Jeg vil ikke si et spesifikt resultat jeg håper på ennå. Men jeg vil gjøre det bedre enn i fjor og gi alt hva jeg har for å vise hva jeg er god for. Jeg vil rett og slett få de resultatene jeg fortjener og kjemper for.

Listen for ønsker er lang

Jeg ønsker å optimere mitt utstyr (ny sykkel til OL, bedre passform på hjelm, bedre tempodrakt til NCF), legge mer tid og fokus i trening (ved at jeg kan kjøpe meg og min trener fri fra jobbing noe som krever enda større økonomisk støtte), samt oppnå de resultatene som jeg har fortjent og jobbet hardt for.

Jeg vil bare avslutte med å si at jeg setter utrolig stor pris på all den støtten og hjelpen jeg får pr. dags dato! Både i form av utstyr, økonomi og oppbakking! Jeg ønsker meg det optimale for å bli best, men jeg glemmer ikke hvor viktig den støtten jeg allerede har er. Uten den ville jeg ikke hatt et eneste resultat å vise til.

Hva står på din ønskeliste denne sesongen?

Kommentarer

kommentarer