Demperoppsett – Innstilling av bakdempere – Del 2
19. February 2019
Treningssamling med Birk Sport Racing
10. March 2019

Fuji SL 2.1 Di2 Disc LE 2018 – Den ultimate klatresykkel

Jeg har vært så heldig og fått muligheten til å teste ut den nye SL`n fra Fuji. Nå skal det sies at jeg er tilhenger av den mer aerodynamiske rammen på landeveissykler, så jeg gikk inn med lave forventninger. Det jeg var mest spent på var skivebremsene. Når dette for første gang ble lansert på landeveissykler trodde jeg ikke det kom for å bli, men nok en gang viste det seg at jeg tok feil.

Beskrivelse

Fuji SL 2.1 Di2 Disc LE 2018 er en av syklene fra den superlette SL serien fra Fuji Bikes. SL 2.1 kommer med C10 carbonramme, full Ultegra Di2 2×11 girgruppe og Shimano hydraliske skivebremser. Sykkelen er svært stiv, og egner seg spesielt godt i bakkene. Dette er helt klart en god klatresykkel. 

Opplevelse i bruk

Første nedbremsing med Fuji SL 2.1 var dag og natt i forhold til hva jeg var vant til med tidligere landeveissykler. Nå var plutselig bremsene på nivå med fulldemperen min. Med et lite varsko og ikke like mye grep i hjulene, er det er fort gjort å låse disse ved hard nedbremsing. Selv om sykkelen har hydrauliske skivebremser, skal det sies de tar lite plass. I tillegg er Cockpit ren og har lite stasj. Med tanke på at SL`n er beregnet for klatring var det jo naturlig å ta en tur med noen høydemeter. Jeg tok derfor turen til Sollihøgda og Holmenkollen, som er to av mine favoritter når det kommer til klatring.

Første inntrykk av sykkelen var at den var bra til det den er beregnet for, altså bakker. Sykkelen er lett og veldig stiv, en kombinasjon som er veldig bra til klatring. Den spiser høydemeter lett og responsen i sykkelen er fantastisk. Til tross for at det er en “klatresykkel” fungerte den også overraskende bra på sletter med høyt tempo.

Sykkelen er veldig leken og lett, noe som gir veldig god kontroll. Dette var noe man også fikk føle bra på i nedoverbakkene. For en som ikke nødvendigvis gunner like mye på i alle nedoverbakker, så var det her bare å slippe løs. Dette er nok en lett blanding av at man har gode bremser og at sykkelen responderer bra, noe som igjen resulterte i ny pers ned Sollihøgda.

Konklusjon

Jeg har jo alltid sverget til den aerodynamiske versjonene som for eksempel Transonic`n er kjent for ha, og var sikker på hvis jeg skulle bytte sykkel så var det for å få skivebremser. Sykkelen som sto på ønskelista var da selvfølgelig en Transonic med skivebremser. Dette var jeg helt sikker på til jeg prøvde denne, men nå er jeg noe mer i tvil. Jeg likte virkelig hvor leken denne sykkelen var, og for en som er mer glad i oppoverbakker enn nedoverbakker skal jeg virkelig vurdere denne.

Er du ute etter en allsidig sykkel, bra utstyrt og veldig herlig å sykle på, da bør du vurdere denne. Selv om den er i øvre prisklasse, får man mye for pengene. Fuji SL 2.1 Di2 Disc LE 2018 kan du finne her.

Fuji SL 2.1 Di2 Disc LE 2018 - Den ultimate klatresykkel   

Foto: Ingrid Nergaard

Kommentarer

kommentarer