Fuji SL 2.1 Di2 Disc LE 2018 – Den ultimate klatresykkel
2. March 2019
Hvordan kombinere jobb med toppidrett?
12. March 2019

Treningssamling med Birk Sport Racing

Mange Norske syklister lengter seg som oftest en tur eller to til Syden i løpet av vinteren. Vi i Birk Sport Racing er ikke noe unntak (Bortsett fra Audun, som har reist enda lengre nord for å sykle fatbike). Lars og jeg er nå på et 11 dagers opphold i Malaga i Spana. En liten vri vi har gjort i forhold til normalen er at vi har valgt å ta med terrengsykkel i stedet for racern. Dette for å friske opp terrengskillsa og ha mulighet til litt mer variasjon enn å bare dunke langs veien. Det høres jo ut som en god ide, men det krever også litt mere. For det første er det litt mer slitasje på utstyret å sykle terreng. Derfor må du ta med litt ekstra reservedeler og kanskje et dekk i forhold til landevei. Et annet punkt er å finne de rette veiene og stiene. Med landevei fungerer det kjempefint å tegne opp ei rute på Strava eller følge veiskilting. Det å finne de gode stiene og veiene for terrengsykkel krever litt mer jobb. Lars har heldigvis vært i området tidligere, og fungerer delvis som en kjentmann, kombinert med en tyvtitt på andres økter på Strava i området. Dermed har vi gode muligheter til å finne de beste stiene og veiene, og få mest mulig moro ut at treninga.

Treningsplan

Så hva trener Birk Sport Racing på ei slik samling? Ettersom det fortsatt er lenge til det blir bart nok til å tenke på ritt i de fleste deler av gamlelandet er det grunntrening som gjelder. Samle flest mulig timer på sykkelen, sammen med noen lange kontrollerte intervaller. Når samlinga blir så lang som 11 dager er det viktig å bruke hodet litt. Skal du til Syden for 4-5-6 dager kan du ofte bare dunke på fra start og hele perioden. Hvis oppholdet strekker seg oppimot eller over ei uke er det litt større behov for å bruke hodet og planlegge treningen. Vi har valgt å dele det opp i 4 og 4 kvalitetsdager, med en rolig dag mellom. Det blir 9 dager, de to siste blir ansett som reise/ fridager med lite eller ingen trening.

Som vi ser av planen trappes treninga ned siste dagen(e). Dette er for å være litt mer restituert før flyturen hjem. Det er få plasser som er bedre smittekilder enn å putte 200 mennesker sammen i et begrenset område, der de fleste er småsjuke etter litt for kraftig aircondition på rommet. En kropp som er helt på felgen vil veldig lett snappe opp noe småtteri her, og plutselig er det din tur til ei uke i senga. Da var kanskje ikke hardøkta siste dagen verdt det likevel.

Hva som blir sti og hva som blir vei blir en vurdering underveis i samlinga. Men det er jo ingen hemmelighet at å kjøre mye sti gir en helt annen belasting på kroppen. Så jo mere sti jo hardere blir øktene. Likevel har vi tatt med terrengsykkelen for en grunn. Fokus på stikjørøring blir hovedsakelig nedover. Da kan vi finne fine veier opp, som gir en lettere tur, og skikkelig stier ned igjen, som gir god teknisk trening, uten nødvendigvis å belaste så veldig mye.

Vi har kommet godt i gang, og ser frem imot ei lita uke til med trening, før det er tilbake til snø og hverdag. Følg hverdagen til Birk Sport Racing her.

 

Kommentarer

kommentarer