Prioriter dine svakheter – Nøkkelen til suksess
4. February 2019
Demperoppsett – Innstilling av bakdempere – Del 2
19. February 2019

EM i banesykling – Et av årets store mål

EM i banesykling var et av årets store mål for min del. Jeg hadde store ambisjoner da jeg tidligere har blitt både nr. 7, 5 og 4, og følte nå at det virkelig var på tide å steppe opp på pallen. I tillegg var det mye mediedekning, da EM ble arrangert som “European Games”, bestående av 6 forskjellige idretter fordelt rundt Glasgow og Edinburgh. Og for første gang skulle NRK også dekke det!

Så ambisjonene var store og jeg hadde høye forventninger til meg selv. Nå skulle jeg endelig vise hva jeg var god for! Treningen og løpene opptil EM har gått helt etter planen, og kanskje til og med litt over forventning til tider.

Scratch og omnium

Fredag 3. august var det scratch, mens mandag 6. August var det omnium. Dessverre klaffet det ikke til hverken scratch eller omnium, og jeg klarte ikke å prestere etter beste evne og få de resultatene jeg drømte om.

Jeg endte på en 15. plass i scratch og 18. plass i omnium.

Det var frustrerende å føle at man presterer under nivå, og ikke klarer å vise hva man er god for. Især når man føler at hele Norge har øynene i ryggen på en og det forventes at man presterer. Kanskje er det jeg selv som legger ekstra stort press på meg, men jeg vet også at nordmenn elsker å vinne og vi elsker å se vårt flagg øverst på pallen.

Selv om jeg synes formen var der og jeg følte meg sterk nok, så klarte jeg ikke å lese konkurrentene og kjøre løpene riktig og godt nok. Jeg bommet mye på taktikk og plasseringer i feltet.

Det var hardt psykisk den første og andre uken etter EM i banesykling, men nå har jeg heldigvis lagt det bak meg og gleder meg til en ny banesesong som starter i oktober! Og hva med OL? Det er heldigvis stadig innenfor rekkevidde! :)

   EM i banesykling - Et av årets store mål 

Foto: Anita Yvonne Stenberg

Kommentarer

kommentarer