Bikefit – Hvorfor bør sykkeltilpasning prioriteres?
10. June 2018
Sykkelferie – Tre fine sykkelruter på Mallorca
18. June 2018

Min ønskeliste – Dette ønsker jeg meg denne sesongen

Å lage en ønskeliste for sesongen kan være utfordrende da det finnes så mye forskjellig som frister på markedet. Det blir nesten på samme nivå som spørsmålet til Bill Gates: “hvor mye penger trenger du?”. I de fleste tilfeller har man nok til å klare seg, men ønsker alltid litt eller mye mer. Sånn er det med sykkel og sykkelutstyr også. Å komme inn i en sykkelbutikk er vell for oss sykkelentusiaster som å komme inn i en godtebutikk for små barn. Vi finner alltid noe vi “trenger” eller ønsker oss og kommer sjeldent tomhendt ut. Jeg har derfor laget en ønskeliste for denne sesongen med både det jeg trenger og ønsker meg.

Terrengsykkel

Når det gjelder hovedingrediensen i det jeg driver med, altså selve sykkelen, har jeg det jeg trenger nå. Likevel er det ikke til å legge skjul på at jeg også her har noen ønsker.

For øyeblikket sykler jeg på en Birk Attack XX1. Denne terrengsykkelen er jeg er veldig fornøyd med og har ingen planer om å bytte den ut. Likevel kunne jeg gjerne tenkt meg å kanskje utstyrt sykkelen med et elektronisk gir og XX1 Power meter. Å utstyre sykkelen med et power meter ville vært en god løsning da det foreløpig ikke finnes pedaler med wattmåling for terreng ennå.

Selv om Attack`n dekker behovet i de rittene jeg kjører og terrenget jeg trener i, hadde det vært gøy med en hardtail også. Så jeg må nok legge til en Birk First 29 på ønskelisten min også. Sykkelen finner du her.

Landeveissykkel

Landeveissykkelen min er en Fuji Transonic SL DI2. Dette må være mitt beste kjøp så lang og jeg har ingen planer om å bytte den ut. I stedet for å ønske seg en ny sykkel har jeg derfor en del ønsker til nye sykkeldeler.

Siden jeg har montert wattpedaler fra Assimo på landeveissykkelen min, men kun måling på venstre pedal, vil et naturlig ønske være å også utstyre den andre pedalen med måling. Dette er pedaler som vil gi deg markedsledende nøyaktighet da de er utstyrt med et nytt power system som heter IAV. Ved bruk av ovale klinger vil avvik elimineres, noe som tidligere var vanskelig å oppnå. I tillegg er vekten er svært lav og blant de aller letteste i klassen, med sine 149,5 gram per pedal inkludert sensor. Batteriet er oppladbart og varer i inntil 50 timer, med kun 4 timers ladetid. Assioma Uno kommuniserer med både ANT+ og Bluetooth trådløs teknologi som gjør den kompatibel med svært mange sykkelcomputere.

Når det kommer til sykkelhjul kunne jeg tenke meg å bytte ut oval 950 hjulene med Irwin Carbon 58 eller  85. Dette økt nivået på sykkelen flere hakk. Irwin hjulene er håndlagde hjul av høy kvalitet med keramiske hjullagere som hindrer friksjon og øker holdbarheten. I tillegg er de utstyrt med keramisk bremsebane som forhindrer felgen i og bli overopphetet fra lange nedkjøringer eller røff sykling. Sist med men ikke minst veldig kule.

Selv om jeg i utgangspunktet ønsker å beholde min Fuji Transonic SL DI2, har jeg også lyst til å føre opp min + 1 sykkel på landevei. Her finnes det flere alternativer, men siden jeg hovedsakelig er tilhenger av aerodynamiske rammer så er følgende sykler på topp to:

Min ønskeliste - Dette ønsker jeg meg denne sesongen - Sykkelblogg.no   Min ønskeliste - Dette ønsker jeg meg denne sesongen - Sykkelblogg.no

 

Fuji Supreme HER og Trek Madone 9,5 HER

Cyclecross

Gjennom tre sesonger har jeg hyppig brukt min Fuji CX 1,5. som egner seg godt både på høsten og vinteren. Nå er det likevel på tide å skifte den ut, da tøffe vintre har påkostet den mye slitasje. Dette er en forholdvis rimelig CX, noe som er fornuftig da den hovedsaklig benyttes som vintersykkel. Siden jeg har et ønske om å delta i noen cyclecross konkurranser, kunne jeg tenke meg å erstatte denne med en Fuji Cross 1,1. Sykkelen finner du her. Dette er en sykkel som egner seg godt til konkurranse, men noe råflott for vintersykling kanskje. Nå er jeg likevel så heldig at det er lagt godt til rette hos arbeidsgiver for vintersykling, med gode vaskemuligheter.

Fatbike

Som helårssyklist er det også viktig å være eier av en fatbike. Derfor har jeg gått til innkjøp av en Fuji Wendigo 1,5 2016 mod. 2016 modellen er dessverre utsolgt, men 2017 modellen finner du her. Dette er den enkleste av de, og fungerer helt perfekt til mitt bruk, så ingen ny fatbike på ønskelisten min.

Klær

For en kort tid tilbake var jeg så heldig å få prøve draksettet til Birksport Racing. Dette settet hadde en helt perfekt passform, samtidig som at det så tøft ut. Det er derfor ingen tvil om at dette draksettet kommer på ønskelisten min. Når det kommer til klær derimot har dette blitt en forbruksvare for meg, da jeg er på sykkelen stort sett hver dag. Dersom dette er tilfelle for deg også anbefaler jeg deg å stikke innom Birk Sport, som selger masse rimelige klær. På denne måten kan du derfor bytte ut klærne dine relativt ofte uten å bruke for mye penger.

Sykkelsko

Nye sko er også på min ønskeliste, både til  landevei og terreng. Til landeveien ønsker jeg meg enten Shimano sine Rp 900 eller Birk sine egne 399 carbon. Begge veier lite og er stive slik at man får tråkket ned i pedalene.

Shimano Rp 900 – Disse skoene er designet for å bygge bro over gapet mellom elite-nivå konkurransesko og ytelse entusiast. De er designet med sporty syklister i tankene. I følge Shimano er det viktig å finne den optimale balanse mellom fart, stivhet og komfort for en hel dag med sykling. RP9 har en karbon såle med 11 av stivhet. I tillegg er denne type sko kjent for å tilpasse seg formen til foten din med Cutsom Fit, da den øvre delen, hælen og ekstra-sålen er oppvarmet. Dette betyr at skoene vil passe ulike typer føtter.

Birk Carbon 399 – Dette er toppmodellen til Birk. Skoene er utstyrt med karbonsåle og mulighet til å oppvarming for tilpasning. Dette gjør at du får sko som får en veldig god passform og anbefales på det sterkeste til de som vil ha det beste.

Min ønskeliste - Dette ønsker jeg meg denne sesongen - Sykkelblogg.no    Min ønskeliste - Dette ønsker jeg meg denne sesongen - Sykkelblogg.no

Shimano Rp 900 HER Birk Carbon 399 HER

Til terrenget er det Lake MX237 eller Shimano XC 70 som står på listen. Dette er hovedsakelig fordi jeg ønsker å prøve ut noe nytt og bytte ut noen velbrukte Birk sko.

Lake MX237 – Dette er et par fantastiske terrengsko fra Lake. Skoen har mye “knotter” som gjør det enkelt å bevege seg i terrenget når man må av sykkelen. Den har gode muligheter for stramming og er laget for å få tråkket der det skulle være behov.

Shimano XC 70 –  XC-70 er formbare med custom-fit teknologi. Skoen har overlegen holdbarhet og høy slitestyrke. I tillegg har den anti-slip på hælen som gjør at den sitter ekstra godt på foten din. I motsetning til Lake har denne borrelås fester. Shimano Dynalast XC sikrer en ergonomisk posisjon for foten som gir et bedre opptrekk. XC Race sålen er svært lett og stiv.

Min ønskeliste - Dette ønsker jeg meg denne sesongen - Sykkelblogg.no   Min ønskeliste - Dette ønsker jeg meg denne sesongen - Sykkelblogg.no

Lake MX237 HER Shimano XC 70 HER

Annet sykkelutstyr

Birk Race skotrekk – Dette skotrekket er det perfekte plagget for vår, høst og kalde sommerdager. Overtrekkssokken er laget i tettvevet nylon og Coolmax, som isolerer og gir beskyttelse mot vind. Neonfargen og reflekslogo gjør deg ekstra synlig. Skotrekket finner du her.

Pilot sykkelhansker – Dette er en svært god sykkelhanske med god passform. Den har sømløs flate på innsiden, noe som i tillegg gir deg godt grep på sykkelstyre. Denne sykkelhansken fås i flere godt synlige farger. Jeg anbefaler deg å stikke innom nærmeste Birk butikk for å se utvalget.

Birk Aero Sportsbrille Hvit/rød – Brillene dekker øynene godt samtidig som brillenes aerodynamiske design gjør de svært gode mot vind. De leveres med 2 duggfrie glass og kommer i et godt beskyttet etui. Brillene er perfekt for idretter som sykling og langrenn.

Konklusjon

Å be meg om å lage en ønskeliste for sesongen blir litt “Ole Brum”, da jeg gjerne sier “ja takk til begge deler”. Når man lager en ønskeliste kan man skille mellom hva man trenger, hva som er kjekt å ha og hva som hadde vært kult å få tak i. Selv om jeg er fornøyd med syklene, utstyret og klærne mine, er jeg i kategorien som lett mener at jeg trenger det nyeste. Først havner det på en ønskeliste, og etter litt bearbeidelse havner det på en må ha liste.

Hva står på din ønskeliste?

Kommentarer

kommentarer