Søvn – Nøkkelen til god prestasjon
27. March 2018
Pulsklokke – Hvilke klokke passer ditt bruk og behov?
7. April 2018

Styrkeøvelser – Slik blir du en sterkere syklist

Styrketråkk holder for deg, sier du? Da bør du kanskje tenke om igjen. Riktig styrkeøvelser vil faktisk gjøre deg til en sterkere og mer utholden syklist. De gode nyhetene er at det holder med to ganger i uken gjennom grunnlagsfasen (november til mars) og en gang i uken gjennom konkurranseperioden. Men da må du gjøre det riktig.

Å gjøre det riktig betyr korrekt teknikk, tung belastning, få repetisjoner og god pause mellom settene. Du må også huske å øke belastningen minimum annenhver uke. Heldigvis trenger du ikke et leksikon av styrkeøvelser for å bli en sterkere syklist. Det holder med 2-4 øvelser. De klassiske øvelsene knebøy, markløft, bulgarsk utfall og step up holder. Du velger selv hvilke du vil bruke. Dersom du er interessert i å lese mer om styrke for bein anbefaler jeg deg å gå inn på Olympiatoppen sin nettside ved å trykke her.

Styrkeøvelser - Slik blir du en sterkere syklist   Styrkeøvelser - Slik blir du en sterkere syklist

Gjennomføring av programmet

Husk at dette er tung styrketrening. Det betyr at du skal kjøre så tungt at du ikke klarer fler enn 3-8 repetisjoner av hver øvelse. Hver øvelse skal gjentas 3-5 ganger. Altså: 3-5 sett med 3-8 repetisjoner.

En god progresjon er å starte med så lette vekter at du klarer 3×8 repetisjoner. Derfra kan du gå gradvis oppover i antall serier og nedover i antall repetisjoner. To uker på hvert nivå er min anbefaling. Pausen mellom hvert sett bør være lang, det vil si 1-3 minutter. Lenge nok til å gjøre gode coreøvelser i mellom!

Lykke til!

Kommentarer

kommentarer