Stisykling- Fire fine turforslag i Østmarka
10. October 2017
Treningsdagbok – Hvorfor og hvordan?
5. November 2017

Sykkelklær – Hva fungerer best av klær på høsten?

Høstsesongen er uten tvil i gang og med dette er det jo en del følger. For terrengsyklistene er det jo blant annet et paradis i skogen nå og høstfargene er kommet for fullt. Dette er jo også den tiden av året som er of season, som vil si at man har tid til de rolige turene med opplevelser og litt teknikk trening. For landeveissyklistene derimot nærmer det seg slutten av utesesongen og mange går over til CX sesongen eller gjør klar vintersykkelen.

Uavhengig av hva og hvordan du sykler, vil du oppleve det den norske høsten garanterer som er regn og bløte forhold. Dette kan det til tider være relativt mye av. Nå skal det sies at vi likevel ikke bør klage for mye her på Østlandet i forhold til andre deler av landet vårt, men vi har vår del.

Med regnet kommer spørsmålet “hvordan kan man gjøre turen mest mulig behagelig og forhåpentligvis tørr?”. Her er det nok mange meninger om hva som er det riktige antrekket og sko, men i avsnittet nedenfor skal gi deg en kort oppsummering av hva mine valg er når det kommer til sykkelklær.

Valg av sykkelklær

Erfaringsmessig hvis du drar på en langtur på høsten skal det mye til å holde seg helt tørr.
Hvilke sykkelklær du velger bestemmes jo selvfølgelig også av temperaturen, men på terrengturer velger jeg som oftest følgende antrekk: Jeg starter alltid med en Birk flex ss supertrøye. Denne tåler å bli fuktig samtidig som den fortsatt holder på varmen. På nedre del velger jeg vanlig kort sykkelshorts med løse knær og en Birk stishorts utenpå. Denne virker isolerende og tåler nedbør og gjørme en god stund før man blir ubehagelig våt. På overkroppen velge jeg en kort sykkeltrøye med løse armer. Over dette er litt temperaturavhengig, men dersom det er ganske kjølig velger jeg Birk høst, vårjakke. Regner det veldig mye kan jeg ta på meg en lett regnjakke utenpå som type Team Silver. Ved litt høyere temp er det regnvest som er favorittplagget istedenfor jakken. På beina blir det regntrekk utenpå skoene, og på de kaldeste dagene er det vintersko som gjelder.

Når det kommer til landeveissykling finnes det selvfølgelig noen uskrevne regler, så her må man bestemme seg for om man skal følge disse eller ha en behagelig tur :-) Antrekket her er mye av det samme, men sti shortsen byttes ut til en Wind and Rain Sykkelshorts. Man må jo holde litt stil.

Sverre Engelstad sitt bruk av sykkelklær på høsten

Foto: Sverre Engelstad

Konklusjon

Jeg er under den oppfattningen at dette er en utesport, og det er ok å bli litt våt på de lange turene. Når man pendler til jobb er det greit å prøve å holde seg tørr så lenge som mulig, men husk at lettere klær også er lettere å tørke før man skal hjem igjen. Det er også Viktig å ha noe som er vindtett i front slik at man ikke blir kald hvis man skulle være så «uheldig» å bli våt. Så for å ta slagordet til en ikke så ukjent produsent, «det er ikke dårlig vær, bare dårlige klær». Det er bare å komme seg ut å nyte høsten uavhengig av været, dette er en flott tid for oss syklister.

Dersom du er mer interessert i å lese om klær og utstyr i regnvær kan du gjøre dette her.

Kommentarer

kommentarer