Elsykkel – de ulike fordelene med en elsykkel i daglige

Elsykkel- de forskjellige prisklassene
Elsykkel – hvor går grensen på de forskjellige prisklassene
20. September 2021
elsykkel og dens virkinsgmekanisme
Elsykkel – alt om dens virkningsmekanisme
20. September 2021

Elsykkel – de ulike fordelene med en elsykkel i daglige

elsykkel til daglige

Elsykkel er noe jeg startet å investere på i 2019 og det var faktisk en av mine beste investeringer.

Selv har jeg ikke bil, og som profesjonell syklist kan det bli litt hardt å skulle trene 20 timer + i uka, i tillegg til å bruke sykkel som transportmiddel.

 

Hvem passer en el-sykkel til?

Elsykkel er genialt til de som trener mye, de som ikke har bil og til de som ønsker å få frisk luft. Mildt sagt, så passer en elsykkel for alle og enhver, uansett alder, kjønn og aktivitetsnivå. I tillegg kan prisen variere i alt fra 8.000,- og oppover. Den er mer eller mindre gratis i drift og behøver et minimalt av vedlikehold.

 

Min bruk av el-sykkel

Jeg bruker min elsykkel når jeg skal handle, når jeg skal på besøk, på jobb og til andre gjøremål i hverdagen.

Min egen hverdag har blitt mye bedre etter at jeg fikk min elsykkel. Det er enklere å si ‘ja’ til å møtes med venner når jeg vet jeg slipper å sykle på en tung damesykkel etter en 3 timers hardøkt. Det er lettere for meg å møtes med andre når jeg er sliten og trøtt fordi jeg slipper å bruke energi jeg ikke har til overs. Jeg får restituert mer når jeg slipper å bruke energi og krefter på å sykle rundt for å ordne mine gjøremål. Jeg sparer ofte tid i forhold til å ta offentlig transport (hvis ting er i en fornuftig avstand). Og den er billig i drift – på 1 år har jeg hatt null utgifter og null vedlikeholdt. Lett!

 

Kritikerne

Jeg har møtt kritikere som er imot bruk av elsykkel. Man får mindre mosjon og man blir mer doven. Hvorfor kan man ikke bare sykle på en vanlig sykkel i stedet?

Det kommer nok an på hvordan man ser på det. Det er et bedre alternativ enn bilen og sofaen. I tillegg får du en frisk luft. Det kan ikke erstatte anbefalingen for fysisk aktivitet fra Helsedirektoratet, med mindre man skrur ned belastningen.

Men som et transportmiddel er det genialt. Det er også genialt for de som ønsker å sykle og komme ut, men faktisk ikke er i fysisk form.  Ikke dermed sagt at det er en unnskyldning for å ikke få trent. Det å kunne se et eldre ektepar suse opp fjellene på Mallorca, i stedet for å sitte i en turistbuss. Ja, det gjør meg glad!

Det å se at bestemor kan sykle en 2 timers tur i stedet for å sitte hjemme, eller at en medarbeider tar elsykkel i stedet for tog, det er vinn-vinn.

 

Jeg er utrolig glad for min elsykkel, og det er helt klart noe jeg personlig kan anbefale alle og enhver!

 

Kommentarer

kommentarer