Sykkelritt – Forberedelser de siste fem dagene
8. January 2021
Hvordan holde seg i form hele året?
3. March 2021

Oppbevaring av sykkel på vinteren – Flere smarte løsninger

Det er blitt vanligere å se helårssyklister langs norske veier, men ønsker du å sette bort sykkelen for vinteren er det et par ting du bør huske på.

Forberedelser

Når du setter bort sykkel for vinteren er det viktig å gjøre litt forefallende service. Det første man må gjøre er å ta en grundig vask av sykkelen. Sjekk om det er noen deler som er modne for utskifting, som kjede, bremseklosser eller lignende. Smør opp kjede og eventuelle vaiere, og bytt de delene som er utslitt. Dette kan spare deg for mange penger og når våren nærmer seg er det alltid deilig å kunne ta i bruk en sykkel som er 100 % klar.

Oppbevaring

Sykkelen bør oppbevares et sted som er tørt, og aller helst ikke ute hvor det er kaldt. Hvor sykkelen lagres selvfølgelig avhengig av hvordan man bor og hva man har av plass til, samt hvor mange sykler man har.

  • Hvis man bor i hus er som regel oppbevaring et problem. Har du litt ledig veggplass sett opp en krok tilpasset sykkelen, og heng opp sykkelen (syklene) der. Da tar de lite plass i rommet. Har du flere sykler kan du henge de annenhver opp og ned. Da kan du henge de mye nærmere hverandre, og få plass til flere. Jeg har gått for denne løsningen. Det finnes et stort utvalg av oppheng som er beregnet for dette, så det er ikke noe problem å finne noe som kan passe.
  • For deg seg har garasje, er dette også et egnet sted å henge opp sykkelen.
  • Hvis du er blant de som trener på rulle i løpet av vinteren, kan sykkelen fint oppbevares på rullen. Da er problemet med den ene sykkelen løst. Finn et egnet sted i boligen, og sett opp sykkelen på rulla.
  • Hvis du bor i leilighet kan det være noe mer utfordrende å finne den ledige veggen. Mange har jo en bod som følger med, men hvis du velger å putte sykkelen her så er det viktig å låse den fast med en bra lås. Det har vært mange tilfeller av tyveri av dyre sykler fra boder i kjellere.
  • Sykkelen kan også fungre som en utsmykning av boligen, og kan fint settes opp i stua. Ved denne løsningen er det mulig å benytte seg av et trekk som f.eks velosock eller lignende. Sistnevnte løsning krever en forståelsesfull bedre halvdel.

Hva er dine beste tips til oppbevaring av sykkel på vinteren? Da er det bare å glede seg til varmere tider og bare veier igjen!

Oppbevaring av sykkel på vinteren - Flere smarte løsninger   Oppbevaring av sykkel på vinteren - Flere smarte løsninger

Foto: Sverre Engelstad

Kommentarer

kommentarer