Norge på langs – Nordkapp til Lindesnes på sykkel
7. October 2020
Birk Pilot – Seleshorts og trøye med optimal passform
16. November 2020

Banesykkel – Enkle tips for riktig vedlikehold

I denne artikkelen vil jeg ta for meg hvordan du vedlikeholder og pleier din banesykkel.

Banesykler er nok den sykkelen det er lettest å vedlikeholde og som krever minst service.

Av flere grunner;

  • Du sykler aldri i regn
  • Du har ingen wire’re, bremser eller gir
  • Støv er din største fiende

Hva bruker jeg mest tid på, på min sykkel? Det er faktisk å smøre kjeden og tørke av sykkelen. Vedlikehold av banesykkel går hovedsakelig ut på å rense og smøre kjeden med passende intervaller, slik at man holder den ren. De fleste foretrekker voks. Når man renser kjeden er det alltid en god ide å tørke over klinger, slik at de også er rene og pene når en ren kjede kommer på.

Ellers er det bare å sjekke om alle deler er i orden; ingen rustne skruer, ingen støv på sykkelen, fjerne skitt som samler seg ved forgaffelen. Og til slutt, det mest avanserte; sørge for at hjulene er spent ordentlig opp og er rett, samt at boltene er i orden. Fordi man bruker en fastnøkkel til å ta av og på hjulene (noe man gjør en god del på bakhjulet hver gang man skal ha en annen klinge på), kan godt boltene bli litt slitt, i tillegg til «drop-out»’en. Bolter er det bare å få kjøpt nye av, og ha noen gode liggende, mens med drop-out’en man kan så enkelt som bruke litt sandpapir på, slik at den får en ru overflate, og den ikke blir glatt. Blir den glatt så kan man få lov til å slite med å sette bakhjulet på, da boltene ikke vil ta ordentlig fatt.

Mer avansert er det ikke – og til og med jeg som ikke er en spesielt god mekaniker, klarer dette!

Banesykkel - Enkle tips for riktig vedlikehold - Sykkelblogg.no   Banesykkel - Enkle tips for riktig vedlikehold - Sykkelblogg.no

Foto: Anita Yvonne Stenberg

Hva er dine tips til vedlikehold banesykkel?

Kommentarer

kommentarer