OL i Omnium 2020 – Langsiktig forberedelse
10. October 2018
Ingrid S. Jacobsen sin ønskeliste for sesongen 2018
29. October 2018

Birk First SL – Hjelmen som dekker alle dine behov

En av de viktigste tingene man tar på seg som syklist, er hjelmen på hodet. Den skal ta imot og beskytte hodet om du skulle være så uheldig å falle av sykkelen på en eller annen måte. I denne artikkelen skal jeg fortelle om min hjelm, Birk First SL.

Passform

For at en hjelm faktisk skal beskytte mot et eventuelt fall, må den sitte riktig på hodet og ha en god passform. Birk First er en slik hjelm, da den har en strammefunksjonen i nakken som gjør at den er lett å justere og tilpasse. Det gjør også at den er lett å ta av og på raskt, uten for mye plunder. I tillegg kan du enkelt justere stroppene på siden, i tillegg til lengden på dem, slik at den sitter godt under haka. Her er det mange som har mye å lære! Altfor ofte ser jeg syklister hvor hakestroppen på hjelmen deres bare henger og slenger. Tenk deg da hva som ville ha skjedd dersom man går over styret? Hjelmen ville ikke ha gitt noe beskyttelse i det hele tatt, og ville ganske enkelt ha falt av hodet før den rakk å ta imot fallet.

Strammefunksjon

Det neste jeg ser på når jeg skal ha meg en ny hjelm, er utformingen av strammefunksjonen i nakken. For selv om det aller viktigste er at hjelmen sitter godt på hodet, er det nest viktigste for meg å kunne ha en hestehale eller flette ut av hjelmen uten at det er ubehagelig, eller tar alt for lang tid å få til. I tillegg vil man jo ikke se ut som en idiot når man sykler rundt, så det er greit at det ser ordentlig ut. Dette er ikke en utfordring for gutter med kort hår, men kan altså være avgjørende for meg, og mange andre jenter. Dersom du derfor har dette problemet anbefaler jeg Birk First SL på det sterkeste, da den har en god strammefunkjson, som gjør det enkelt å tre en hestehale eller flette igjennom. I tillegg er det veldig lett å ta den av, som er svært gunstig dersom man er av de syklistene som tar av og på seg hjelmen flere ganger om dagen.

Utseende

Med disse to kriteriene på plass, er det bare en ting som gjenstår, og det er utseende. Dette kriteriet har heldigvis ikke vært noe stort problem de siste årene, da de aller fleste nye hjelmer i dag er fine å se på. Likevel skal jeg helt ærlig innrømme at jeg har måtte venne meg til fasongen på de nye aerohjelmene som florerer blant landeveisyklister, og som nå også har begynt å bli populært blant terrengsyklister. Til tross for at Birk First SL har denne formen ser den veldig fin ut. Birk First SL hjelmen er super, den kommer i flere farger, veier kun 250 gram og gir veldig god lufting. Alt i alt en flott hjelm som fyller alle mine kriterier for å være en godkjent hjelm!

Vil du lese mer om Birk First SL-hjelmen, kan du gjøre det på her.

Birk First SL - Hjelmen som dekker alle dine behov Birk First SL - Hjelmen som dekker alle dine behov

Kommentarer

kommentarer

Ingrid Sofie Jacobsen
Ingrid Sofie Jacobsen
Ved siden av å sykle er Ingrid lærestudent og holder kurs for Norges Cykleforbund. Hun sykler i all hovedsak terreng, og sjonglerer mellom maraton, rundbane og sprint. Hun utmerker seg best innenfor sprint hvor hun blant annet har VM -sølv og bronse fra 2014 og 2015.