Birk First SL – Hjelmen som dekker alle dine behov
20. October 2018
Spis regnbuen – Nøkkelen til variasjon i kosten
29. October 2018

Ingrid S. Jacobsen sin ønskeliste for sesongen 2018

Nå som sykkelsesongen mer eller mindre er over, har jeg fått testet det meste av utstyret jeg gikk til innkjøp av før sesongstart. Jeg har gjort meg en mening om hva som har fungert og hva som kanskje bør endres på. Med denne status-sjekken kommer det alltid mange ønsker med på kjøpet, og man vil alltid ha noe nytt og spennende utstyr. Selv om jeg føler at jeg har det jeg trenger på sykkelfronten, har man alltid lyst på enda en sykkel (n+1), som kan gi et supplement til den allerede litt for store sykkelstallen hjemme. Tilsvarende skjer også når man går inn i en sykkelbutikk. Der finner man alltid noe interessant man har lyst til å ta med seg hjem, helt uavhengig av om man egentlig har bruk for det eller ikke. I denne artikkelen har jeg derfor samlet noen ulike ting som jeg ønsker meg og laget en ønskeliste, helt uavhengig av om jeg trenger det eller ikke.

Endurosykkel

Av sykler har jeg en fulldempa konkurransesykkel og en hardtail til sprint og grusritt fra Birk. Per dags dato har jeg ingen skikkelig stisykkel. En robust endurosykkel med stor vandring på begge dempere som hovedsakelig er laget for nedoversyklister, men som i tillegg kan gjøre jobben når du må klatre opp igjen etterpå er noe jeg virkelig ønsker meg. Det finnes utrolig mange kule sykler i denne kategorien, men en av de tøffeste er nok kanskje Pivot Switchblade Carbon 29 XT. En utrolig kul og leken sykkel som er perfekt å sykle med i fjellet. Står denne sykkelen kanskje også på din ønskeliste?

Ingrid S. Jacobsen sin ønskeliste for sesongen 2018   Ingrid S. Jacobsen sin ønskeliste for sesongen 2018

Sykkelhanske

Det neste på ønskelisten min er Birk sine Pilot hansker. Jeg kan ganske enkelt ikke få for mange av. De kommer i mange ulike farger, så man går aldri lei. Man kan bare ta på seg et par med en annen farge, også har du plutselig nye hansker. Det er også veldig greit å ha noen å bytte mellom når man sykler to ganger daglig. Veldig ofte skjer det at et par ligger til vask, et annet par henger til tørk, og et tredje par er midlertidig borte (som man senere finner i bunnen av bagen som du hadde med deg på ritt i helga). Det kan også være greit å ha et fjerde par som kan redde deg når du leter febrilsk etter noen hansker du kan ha på deg, og det er fem minutter til fellestreninga begynner. Birk sin svarte Pilot hansker finner du her og i fargen neon her.

Ingrid S. Jacobsen sin ønskeliste for sesongen 2018   Ingrid S. Jacobsen sin ønskeliste for sesongen 2018

Heve/senke-pinne

En heve/senkepinne har jeg faktisk allerede gått til innkjøp av, men den var så høyt på ønskelisten før jeg kjøpte den at jeg følte den fortjente å bli nevnt. Etter å ha blitt frakjørt utfor i doserte svinger på ritt i Danmark innså jeg at det nå var på tide å skaffe seg en heve/senke-pinne. Jeg anser meg selv som relativt god utfor, og når jeg da ikke klarte å henge på en rytter som er betraktelig dårligere enn meg teknisk var det ingenting annet å gjøre enn å gå til innkjøp av en ny setepinne som kunne justeres. Til info har jeg ikke angret et sekund, og et fortsatt storfornøyd med innkjøpet!

Wattkrank/wattpedaler

Jeg trener mye med wattmåling innendørs på vinteren, men har per dags dato ingen form for wattmåling når jeg sykler ute. På noen turer kan dette være ganske behagelig, da jeg ikke har behov for å måtte vite hvor mye kraft jeg tråkker ned i pedalene til enhver tid på hver eneste tur. Likevel hadde det vært kjekt å hatt muligheten. Wattmåling er et godt redskap som kan være et viktig verktøy i treningsarbeidet dersom det brukes riktig.

Sokker

Her er jeg ikke veldig spesifikk når det kommer til modell eller farge, men det å ha nok treningssokker tilgjengelig til enhver tid, virker på meg som en umulig oppgave. Øystein Sundes «sokka mine» flyr gjennom hodet hver gang jeg er på leting etter den matchende venstresokken når det er kun høyresokken som har kommet seg ut av vaskemaskinen i live. Birk sine race sokker er veldig fine, da de er passe tjukke og sitter godt på foten. Hadde jeg bare hatt 50 par å veksle mellom, hadde skifte/kle-på-seg-tiden også blitt betraktelig kortere her i huset.

Ingrid S. Jacobsen sin ønskeliste for sesongen 2018   Ingrid S. Jacobsen sin ønskeliste for sesongen 2018  Ingrid S. Jacobsen sin ønskeliste for sesongen 2018

Hvit HER Oransje HER Neon HER

Dette er en ønskeliste som jeg godt kunne ha fortsatt på i mange dager. Vi er heldige som har muligheten til å ønske oss alt dette, selv om vi når alt kommer til alt har det ganske bra sånn som vi har det. Når det er sagt, skal det være lov å ønske seg og tillate seg å drømme litt om nye sykler og fancy utstyr. Det gjør i alle fall jeg!

Hva stå på din ønskeliste?

Kommentarer

kommentarer

Ingrid Sofie Jacobsen
Ingrid Sofie Jacobsen
Ved siden av å sykle er Ingrid lærestudent og holder kurs for Norges Cykleforbund. Hun sykler i all hovedsak terreng, og sjonglerer mellom maraton, rundbane og sprint. Hun utmerker seg best innenfor sprint hvor hun blant annet har VM -sølv og bronse fra 2014 og 2015.