Anbefalt service intervall av dempere og heve/senkepinner
8. August 2018
Løypeguide for Ultrabirken 2018
22. August 2018

Birk 399 Carbon Landeveissko – Skoen som sikrer 100% passform!

Sko på syklisten er en viktig del av utstyret. De skal være behagelige, passe stive og ha en god passform. Hvis alt dette er på plass, får man et par bra sko som bidrar til en god opplevelse og får tråkket ned i pedalene. Med tanke på at vi alle har veldig forskjellig størrelse og form på føttene, kan det være en utfordring å finne den rette skoen. I denne artikkelen skal jeg gjøre en produktomtale av Birk 399 Carbon.

Beskrivelse

Birk 399 Carbon er toppmodellen til Birk. En lett sko som har 2 forsterkede borrelåslukninger og 1 spenne med jekk som sikrer god passform. I tillegg har denne sykkelskoen en carbon såle med Custom Fit System som gir deg 100% passform ved å oppvarme skoen.

Opplevelse i bruk

Jeg tok i bruk et nytt par sko før jeg satt av på sykkeltur til Paris, så de fikk en grundig test. Det første jeg gjorde var å tilpasse skoene med oppvarming i stekeovnen. Dette høres kanskje noe merkelig ut, men genialt. Jeg lot skoene stå i ovnen i 15 min på 65 grader, og satt de på beina i 15-20 min. Skoene tilpasser seg da din form, og sitter som støpt i etterkant. Husk å tilpasse med riktig type sokker, og løsne alle spenner i forkant av innsetting i ovnen. Prosessen kan gjøres flere ganger hvis man ikke blir fornøyd med resultatet.

Dette er lette sko som er passe stive for mitt bruk. De føles gode på beina og har tilstrekkelige strammemuligheter. Det er viktig å ta seg tid til tilpasningen først, da det vil gi deg en sko som virkelig passer føttene dine. I tillegg vil jeg si at skoene er godt ventilerte og puster selv med den varmen som har vært i sommer.

Konklusjon

Dette er sko som ligger på oppunder 2000 kroner. Dette er mye penger, men du får bra valuta for pengene. Skoene er behagelige og funksjonelle. De finnes både i orange og sort. Alt i alt vil jeg si at dette er en god sko som jeg virkelig kan anbefales.

Birk 399 Carbon Landeveissko - Skoen som sikrer 100% passform!   Birk 399 Carbon Landeveissko - Skoen som sikrer 100% passform!

Foto: Ingrid Nergaard

Kommentarer

kommentarer