Motivasjon – Hvordan finner jeg motivasjon til å trene?
2. July 2017
Grenserittet – Slik forbereder du deg
7. July 2017

Landeveisritt – Race report fra NM 2017 Landevei

Landeveisritt - Race report fra NM 2017 Landevei

Landeveisritt NM

NM 2017 Landevei, ble avholdt i Trondheim med 5 øvelser i forrige uke. Allerede på søndag den 18. juni var første øvelse i gang som var fellesstarten for U23. Denne øvelsen var etterfulgt av lagtempo den 20. juni på Brynset i Trondheim, Gaterittet den 21. juni på Levanger, Tempo 22. juni og helt til slutt fellesstarten på Søndag på Stjørdal som skulle avslutte hele NM uka.

NM uka er en veldig spesiell uke blant annet fordi det skal deles ut mange medaljer. I tillegg er det en uke som gir deg muligheten til å sammenlikne deg med de beste i landet, her også med de Norske proffene. Som deltaker i landeveisritt som dette får du selv velge hvilke øvelser du vil starte med. Det er til og med lov til å droppe noen øvelser slik at man har mer energi å gå på dersom det skulle komme dager hvor man selv mener at man kan prestere best på en øvelse. I sykling har alle forskjellige egenskaper. Noen er gode på tempo mens andre er gode på gateritt. Derfor velger folk å stå over en disiplin for å være frisk i beina til neste øvelse. NM er også et veldig mentalt hardt landeveisritt, med tanke på at du ligger for det meste på hotell rommet å venter på at du skal i ilden. Mange av rittene blir avviklet sent på kvelden og kan starte så sent som 20:30. Vanligvis er dette et tidspunkt som ikke er vanlig å trene på og kan derfor føles veldig annerledes. Mange velger å ta en treningsøkt på morgenen for å holde beina i gang. Her er det viktig å passe på at man ikke bruker for mye energi, eller drar på seg noen syre. Mange ganger kan en helt lett 1-1,5 times økt for å få igang systemet være bedre enn å ligge i senga med beina høyt.

Det henger veldig høyt å prestere i disse rittene og det å få sykle med en mesterskapstrøye er stort, uansett hvilken øvelse det er.

Resultater fra NM 2017 Landevei

NM uka for Team fixit.no har vært innholdsrik, vi har hatt medalje kandidater i alle øvelser og igjen viser vi at vi virkelig har løftet nivået i 2017. På u23 fellestarten tok vi blant annet med oss en 7 plass. Dette kan mye skyldes Jon Breivold som satt i det avgjørende bruddet mot slutten, men som måtte gi en liten luke.

Lagtempo

I lagtempo stilte Team Fixit.no med 5 mann på 2 foskjellige lag. I NM er det nemlig slik at man stiller for moderklubben sin og ikke laget. I denne øvelsen tok Bergen CK med Kristoffer Madsen, Bjørnar og Erik Øverland første plassen, mens Ken-Levi Eikeland med Marius Blålid og Jon Breivold fra Sandefjord Sykleklubb tok tredje plassen. Veldig kult at vi klarte å snike 5 Fixit ryttere inn på podiet.

Tempo

På tempo øvelsen som også befant seg på Byneset stilte vi opp med 8 mann. Bjørnar Øverland var en av rytterne på laget, noe som var en stor fordel med tanke på at han hadde potensiale til å blande seg inn helt i toppen mot Edvald. Han hadde en veldig sein start tid, men klarte heldigvis å hente igjen tiden som gjorde at han kom på en meget sterk 6. plass. Bjørnar har også som mål å stille på U23 VM i Bergen 2017. Han er kanskje en av Norges beste u23 ryttere på tempo som han atter en gang viste veldig bra på tempoen.

Gaterittet

På Gaterittet på Levanger stilte Team Fixit opp med 5 mann. Vi hadde tidlig som mål å sprenge feltet som er det Gaterittet handler om. Dette er et landeveisritt der rytterne sykler så mange runder de rekker på 1 time og avslutter med 3 runder til slutt. Her hadde vi med to som virkelig kan kjøre gateritt, nemlig Marius Blålid og Ken-Levi Eikeland. De har begge en 4. plass i NM gateritt fra tidligere år og er meget tekniske. Dette var en stor fordel for resten av laget med tanke på at det regnet dagen rittet ble arrangert. Dette skapte store utfordringer blant annet i svinger, over kumlokk og gangfelt. Selv om vi ikke klare å komme på podiet er vi fornøyde med at Ken-Levi endte på en 10 plass av kun 14 som fikk lov å fullføre rittet. Resten var tatt ut.

Fellesstarten på slutten av NM uka 

Endelig har vi kommet til slutten av NM uka der den jeveste trøya og medaljene skal deles ut. Her skulle det kjøres 198,8 kilometer i samme løype som u23 kjørte forrige søndag med 360 høydemeter pr runde. Det vil si nesten 3700 høydemeter til totalt. Et slikt landeveisritt krever mye av en rytter. Vi stilte opp med 10 mann og hadde som mål å få medalje. NM er et ritt som blir kjørt på en helt annen måte enn de rittene vi vanligvis stiller i. Hver enkelt øvelse kan bli et skikkelig lureløp hvor bruddet går tidlig eller et skikkelig sliteløp hvor proffene ikke lar noen gå avgårde. I år gikk et brudd på 6 mann tidlig og de fikk fort en 2-3 min luke. Dette førte til at 4 mann støtet seg opp til bruddet slik at feltet bak stoppet helt opp. Den ene støtet etter den andre, men klarte uheldigvis ikke å komme seg løs. Til slutt satt de bare å kikka på hverandre mens bruddet fikk større og større luke. Faktisk helt opp til 10 min ledelse. Det nærmet seg slutten og de skjønte fort at seieren ville gå til en av de i bruddet. Her hadde vi en rytter fra fixit.no, nemlig tempo hesten Bjørnar Øverland. Han viste at han ikke ville vinne en spurt, så han prøvde seg alene med 400 meter igjen til mål. Mot slutten kjente han dessverre at beina begynte å stivne og han måtte innse at han slaget var tapt mot Rasmus Tiller og Sven Erik Bystrøm. Han fikk derfor en 3.plass, men sier deg fornøyd med dette. Han gjorde en fantastisk jobb og seieren var både stor for Bjørnar og hele Team Fixit. Det betyr utrolig mye, og igjen viser vi at vi har tatt et kjempe steg i 2017 sesongen. NM uka for Team Fixit har vært meget bra og vi er stolte over at vi reiser hjem med medaljer i flere øvelser.

Landeveisritt - Race report fra NM 2017 Landevei   Landeveisritt - Race report fra NM 2017 Landevei

Kommentarer

kommentarer

Ken-Levi Eikeland
Ken-Levi Eikeland
Proff Syklist for Team Fixit.no Utdannet Brannmann Jobber med Eximia og som brannmann ved siden av syklingen