Sykkelskade – Slik kan du trene med skade fra sykling
29. June 2017
Landeveisritt – Race report fra NM 2017 Landevei
6. July 2017

Motivasjon – Hvordan finner jeg motivasjon til å trene?

Du kommer hjem fra jobb, er sliten og vil aller helst legge deg på sofaen for å ta en powernap. Likevel tar samvittigheten deg igjen, for du hadde jo lovet at i dag, i dag skulle du kjøre den økten du utsatte fra i går. Jeg tror alle, uansett form har dager som dette hvor alt føles slitsomt. Det er et ork å skifte til treningstøy, ork å finne frem drikkeflaske og ork å ordne med utstyr. Derimot virker det veldig lett å finne på andre ting.

Så hvordan finner du motivasjon til å komme deg opp av sofaen og ut på trening? Det er som et plaster, bare riv det av! Når det er gjort vil du føle deg overraskende mye bedre. Har du noen gang angret på at du har trent?

Nedenfor finner du en rekke tips til hvordan du kan finne motivasjon til å trene.

Tips til hvordan du kan hente motivasjon

Finn et mål

Et av mine første og viktigste tips er å sette seg mål. Enten målet er å slå naboen eller sette ny rekord, er det å ha et mål alltid motiverende. Et mål kan for eksempel være at man skal klare “den” bakketoppen med hode hevet, eller holde en økt med gitte watt. Finn et realistisk mål som ikke har for langt tidsperspektiv slik at du har noe å trene mot som er oppnåelig.

Treningskasse

Finn en ting du ønsker deg. Gjerne noe nytt utstyr til sykkelen, nytt sykkeltøy eller kanskje veldighet. For hver økt du gjennomfører belønnes du med en gitt sum som går til treningskassen. Når du har nådd beløpet er det bare å svinge seg rundt og være stolt som en hane. Del det gjerne på sosiale medier.

Venner å trene med

Det finnes en rekke klubber og treningsgrupper som trener sammen. Enten det er en eller flere. Avtal faste tider slik at treningsøkta er mulig å gjennomføre. Å trene sammen kan man gjøre uavhengig av nivå. Topptrente syklister trenger også rolige turer som amatørsyklister. Intervall økter er også noe man kan gjøre sammen uavhengig av nivå. Bare det å gjennomføre en treningsøkt sammen med noen er til hjelp. Det er både sosialt og effektivt.

Tren med mening

Før du hiver deg ut på sykkelen enten alene eller med en kompisen, bli enige om hva og hvordan dere skal trene. Skal dere sykle en avtalt runde, eller er målet å sykle raskt opp en bakke? Skal dere på kosetur med kafé stopp og jobbe med shortsskille eller er det hardt og brutalt med Strava rekorder. Selv om det kanskje ikke er så lett å bli enige om hva meningen med sykkelturen er, er kommunikasjon før, under og kanskje litt etter veldig viktig for å hente motivasjon og komme seg ut.

Så opp av sofaen! Selv om dørstokk mila er tung, så kommer du ikke til å angre. Frisk luft, venner og en 50 lapp i treningskassa bør være motivasjon nok.

Hva motiverer deg?

   

Kommentarer

kommentarer