elsykkel og dens virkinsgmekanisme
Elsykkel – alt om dens virkningsmekanisme
20. September 2021
Sykkeltur i Norge
Sykkeltur opplevelse med en elsykkel. Utnytt muligheten idag!
20. September 2021

Sykkelturer – 5 flotte desitansjoner for familien i Norge

sykkelturer for familien

Sykkelturer har blitt et absolutt vendepunkt under corona tiden. Verden har de siste månedene blitt satt på prøve. I Norge har vi innført en rekke frihetsinnskrenkende tiltak. Likevel er vi utrolig priviligerte som kan kalle Norges storslåtte natur for vårt hjem. Fra åpne vidder til dype daler og alpine tinder – Norge byr på hele spekteret, og i sommer kan du oppleve de beste sykkelturene. Det er flere sykkelturer å velge mellom! 2

Glitterheim –, I hjertet av Jotunheimen

Ved foten av norges nest høyeste fjell ligger DNT-hytten Glitterheim. Fra Randsverk sykler man drøye 3 mil inn den nydelige Veodalen mot hjertet av Jotunheimen. Det er mulig å leie sykkel og/eller tilhenger ved Randsverk og man kan velge å enten sove på hytta eller telte når man kommer fram. Det er også mulig å kjøre helt inn til Grønbua og parkere der, da er det kun 8,4 km inn til hytta.

Fra Glitterheim har man flere nydelige dagsturer til 2000 metere i området og dalene omkring. Nautgardstind, Glittertind og Memurutindene ruver over hytta, og både Besseggen og Spiterstulen er innen rekkevidde.

Rallarvegen – Høyfjellsnorge på sitt beste

Denne klassiske sykkelturen har flere ganger blitt kåret til Norges nydeligste sykkeltur. Rallarvegen blir besøkt av om lag 25000 mennesker hvert år. Veien ble brukt av Rallarne til å frakte materialer da de bygde Bergensbanen for over 100 år siden, og det er mye spennende historie langs den 81 km lange ruten fra Haugastøl i øst til Flåm i vest.

Ruten går rett forbi Finse 1222 der man virkelig får se noe av det flotteste høyfjellsnorge har å by på med Hardangerjøkulen i bakgrunnen. En fordel med denne turen er at den kan tas etappevis da toget stopper flere steder på veien. Merk at det er særdeles mye snø på Hardangervidda i år, og Rallarveien vil trolig ikke være moden for sykling før månedsskiftet juni/juli.

Helgelandskysten – Øyparadis med nydelige strender

Dette er en av de flotteste kystveiene i landet preget av strender med kritthvit sand, alpine fjell og vakker skjærgård. Normalt er heller ikke spesielt folksomt selv om økt pågang er å forvente i sommer. Det finnes en rekke ferger man kan ta for å dra på øyhopping. I tillegg finnes det aktører som kan frakte din bagasje, slik at du kan planlegge for Torghatten og De Syv Søstre. 

Gudbrandsdalen – I Peer Gynts rike

Gålå vest for Ringebu byr på en rekke flotte sykkelturer på rundt 1000 meters høyde. DNT har laget en løype rundt Vendalsvannet som viser noe av det flotteste Per Gynt Veien har å by på. Ruten er ca 38 km lang og er beskrevet i detalj her. Er tips med små barn er å starte turen fra Toftesetra, da er ruten kun 23 km lang.

Atlanterhavsveien – I Neptuns verden

Vest for Kristiansund på Nordvestlandet går den ikoniske Atlanterhavsveien med spektakulære broer og bølger på begge sider. Det er totalt 8 broer som forbinder en rekke mindre øyer i et av Norges mest værharde området! Likevel kan man få fantastisk vær her sommerstid. Kristiansund er et fint utgangspunkt der man kan ta en kort busstur gjennom Atlanterhavstunnelen og så sykle videre langs kysten til Karvag der kystveien begynner for alvor.

Kommentarer

kommentarer