sykkelturer for familien
Sykkelturer – 5 flotte desitansjoner for familien i Norge
20. September 2021
elsykkel erstatter familiebilen
Elsykkel kan erstattes med familiebilen
20. September 2021

Sykkeltur opplevelse med en elsykkel. Utnytt muligheten idag!

Sykkeltur i Norge

Sommeren i år kommer til å bli veldig annerledes enn det vi er vant til, og da må vi tenke litt nytt. Så hvorfor ikke ta en sykkeltur til et sted du ikke har vært før, eller en El-sykkeltur for den del. I Norge har vi mange storslåtte turistattraksjoner. Hva med å suse opp trollstigen eller lysebotn opp med elsykkel. Det er likevel ikke de storslåtte turene jeg vil foreslå her. I dette innlegget vil jeg slå et slag for den kortreiste turen.

De fleste elsykler har en rekkevidde på opp mot 100km, om man bruker motoren litt forsiktig. Dette er mer enn lagt nok for å oppdage steder i nærheten av der man bor, men som er såpas langt unna, at man ikke er der så ofte. Mitt beste tips er å kikke på kartet over området du bor. Det er helt sikkert områder der som du ikke har vært på før eller ikke har full kontroll over veiene. Det er mange ulike karttjenester som gir deg mulighet til å tegne opp ruter. Jeg er veldig glad i å bruke Garmin Connect, men Strava og Wahoo har også bra programvare for å tegne opp ruter. Tegn opp en passelig rute, gjerne på veier du ikke har vært før, så er det bare å suse i vei. Bare pass på at ruta ikke er veldig mye lengre enn rekkevidden på sykkelen din.

Når du har funnet den perfekte ruta, er det da noe mer å tenke på? Husk på at batteriet bør være fulladet før du reiser ut på tur. Om du skal makse ut rekkevidden blir det fort over 100km. Det tar jo noen timer. Derfor er det viktig å huske på å ta med godt med mat og drikke, eller eventuelt sjekke opp muligheter for besøk på kafé eller kiosk. Husk også at du kan møte på de samme problemene med en el-sykkel som med vanlig sykkel, slik som punkteringer og andre små problemer. Derfor er det greit å ha med litt verktøy og kanskje en slange.

Ellers er det det samme som gjelder for vanlig sykkel; Hjelm og overholde trafikkreglene. God tur ?

Kommentarer

kommentarer