Derfor trenger du en elektrisk terrengsykkel
22. March 2020
Innendørstrening – Derfor bør du sykle på rulle hele året
5. April 2020

Hva bør du sikre deg av klær og utstyr til sykkelsesongen?

Årets høydepunkt er her, nemlig sykkelsesongen. For oss syklister er jo det våren, som betyr bare veier. Stier i marka blir synlige og frem kommer gromsyklene. For oss ivrigste pakkes da vintersyklene bort, og det er på tide å gå sommersesongen i møte.

Da kommer det store spørsmålet, har du alt du trenger og er sykkelen (eller sykler i flertall for oss ivrige) i orden?

Deler

Hvis du var flink å ta en grundig gjennomgang av sykkelen før du satt den i boden eller på rulla i vinter, er du klar til å kjøre på. Hvis ikke er det på tide med en gjennomgang. Her er det viktig å sjekke at bremser, drivverk og dekk/slanger fungerer som det skal. Uavhengig hvor mye man mekker på utstyret selv, bør du gå til innkjøp av en Birzman Chainchecker. Dette er en billig investering som gjør at du jevnlig kan sjekke at kjede er ok og ikke for slitt. På denne måten slipper du å bytte ut kassetter og drev så ofte, og det er kanskje bare nødvendig skifte ut kjede. Når det er på tide å bytte ut drev og kassett, bør du bytte alt på en gang.

En god olje til kjede og drivverk er også viktig, og her synes jeg Mucoff har et par bra oljer. I tillegg bør også nye klosser ligge på innkjøpslisten, med tanke på hvor viktig det er at bremsene fungerer optimalt. Klosser er slitedeler som byttes gjerne et par ganger i løpet av sesongen, selvfølgelig litt avhengig av hvor mange mil du har på setet i en sesong.

Hva bør du sikre deg av klær og utstyr til sykkelsesongen?  Hva bør du sikre deg av klær og utstyr til sykkelsesongen?

Foto: Birzman og Mucoff

Sykkel

Her er det fort gjort å gå på en liten “smell”. Har du planer eller får planer om å bytte ut sykkelen, så anbefaler jeg å gå for tilbudene på høsten, eller forhåndsbestille den nye før nyttår. Da får du en veldig god pris og har mulighet til å kanskje velge en litt rårere versjon enn det ditt budsjett la opp til.

Undertegnede har valgt det siste alternativet, og vil da gå landeveissesongen i møte med den nye FUJI Transonic 1.1 Disc. Jeg er superfornøyd med Transonic`n jeg har i dag, men ønsker å gå over til disc versjonen for å oppnå enda bedre bremser. I tillegg får jeg da også et sterkt oppdatert girsystem med Sram Etap som er en kjempe fordel. Les mer om sykkelen her.

Hva bør du sikre deg av klær og utstyr til sykkelsesongen?   Hva bør du sikre deg av klær og utstyr til sykkelsesongen?

Foto: Fujibikes

Bekledning

For å begynne innerst, selv om det er sommersesong, så er en supertrøye genial å ha. Hvis du ikke har dette fra før av anbefaler jeg å sjekke ut supertrøyen fra Birk. På kalde dager er dette et plagg som er alltid på. Ikke for varmt og puster bra, og med tanke på veldig hyppig bruk skal ny handles inn.

Det er vel ikke til å legge skjul på at vi syklister til tider er litt forfengelige, og det er alltid kult å ha antrekk som ser bra ut. Daglig sykling gjør at det er greit å ha litt å bytte på, så da må man kjøpe inn noen sett med shorts og trøye. Jeg personlig har flere sett fra Pilot-serien til Birk, som gir god valuta for pengene. Pilottrøyen i blå/grønn på bildet nedenfor kan du finne her. Denne finnes også i flere farger.

Norge er også et land som har varierende vær, og da kan det være lurt å investere i en vindjakke eller lett regnjakke. Selv velger jeg å gå for Birk Storm regnjakke som passer fint på regnværsfulle dager. Her kan du lese produktomtale av regnjakken. Når det kommet til sko er dette noe som holder i mange sesonger, men cleat slites ut. Disse er derfor greie å bytte ut på starten av sykkelsesongen.

 

Foto: Hans Christian Tungesvik og Øyvind Vold

Konklusjon

Handlelisten for sykkelsesongen blir jo veldig individuell. Avgjørende faktorer er jo ambisjonsnivå, hvor mye du er på sykkelen og hva du ønsker å legge inn i hobbyen din. Det viktigste er at du har det gøy på sykkelen. Er du flink til å vedlikeholde sykkel så slipper du mange av de store kostnadene når det kommer til deler, og kan kanskje bruke det på noe annet som du kan trenge. Felles for tips over her er at man får mye for pengene, og det er noe for alle nivåer.

Hva står på din liste for sykkelsesongen?

Kommentarer

kommentarer