Størrelseguide – Slik velger du riktig størrelse på sykkelen din
11. September 2018
Birk Attack XX1 Eagle 2018 – Min konkurransesykkel
26. September 2018

Et lite stykke Norge – Sykkeltur fra Drammen til Voss

Torsdag morgen 19. juli 2018 kl 09:00 møtte 12 forventingsfulle syklister opp på Drammen stasjon iført sykkeltøy fra topp til tå, med sportsdrikke i flaskene og mobilkamera plassert i den lettest tilgjengelige lomma. Det var dermed klart for sykkeltur gjennom noe av det flotteste av norsk natur fra Drammen til Voss. Og for en tur det skulle bli!

Dag 1 – Fra Drammen til Rødberg

Turen var planlagt å skulle ta tre dager; etappe 1 fra Drammen til Rødberg (140km), videre neste dag fra Rødberg til Eidfjord (155km), og siste sjarmøretappe fra Eidfjord til målbyen Voss (75km). Etter en rask bli-kjent-runde og litt praktisk info i Drammen tråkket vi i gang i rolig tempo innom Hokksund og Vestfossen før første lille pause i Kongsberg. Sola skinte og forholdene var ypperlige. Vi fant oss en lite trafikkert vei oppover Numedalen, og i fantastiske omgivelser med vinden i ryggen cruiset vi nordover til Lampeland for dagens lunsjpause. På menyen stod hjemmesmurte matpakker, gels, barer og sportsdrikke fra Nutrixxion, Red Bull og ellers det deltagerne fant det fornuftig å kjøpe på den lokale Kiwien. Etter en liten times pause var det på tide å komme seg videre. Vi hadde tross alt en middag å rekke. 40km nylagt asfalt senere kom dagens høydepunkt; kaffe og is på Rollag – vi måtte tross alt lade skikkelig opp til dagens siste etappe. De siste 30km ble unnagjort i pent og pyntelig tempo med en siste overvurdert klatring opp til Rødberg. 140km på fantastiske veier, stort sett strøken veikvalitet og medvind fra alle kanter var unnagjort, og vi kunne endelig slappe av med god samvittighet. Etter en time med innlosjering, dusjing og avslapning, serverte Rødberg Hotell en ypperlig kjøttkakemiddag for sultne syklister. Som seg hør og bør etter en slik treningsdag måtte vi alle en felles tur på Kiwi for å sørge for at dessertmagen også ble passelig full.

Et lite stykke Norge - Sykkeltur fra Drammen til Voss   Et lite stykke Norge - Sykkeltur fra Drammen til Voss

Dag 2 – Fra Rødberg til Eidfjord

Dag 2 stod monsteretappen for tur – 155km med intet mindre enn fire solide fjell skulle forseres, inkludert Hardangervidda. Vi tråkket oss avgårde fra Rødberg 08:30 med akkurat passe slitne ben og møre understell. En solid frokost var allerede inntatt, og niste for dagen var smurt. Etappen startet relativt rolig med 20km mer eller mindre flatt, før tre stigninger på alt fra 3-7 km stod mellom oss og Geilo. Vi valgte å kjøre samlet som en gruppe på alle flate partier, men åpnet for fri fart i motbakkene. Dermed slapp alle å føle at de sinket gruppen, og man kunne gjøre ting i sitt eget tempo, før vi hadde felles møteplass på toppen. Også denne dagen bestemte værgudene seg for å være snille med oss, og vartet opp med både sol og medvind. Kan det bli bedre? Etter å ha forsert bakkene til henholdsvis Vasstulan, Dagali og Kikut var det endelig klart for dagens lunsjpause på Geilo. Rikelig med påfyll her var om mulig enda viktigere enn dagen før, da vi allerede hadde hatt en tøff tur til Geilo, og majestetiske Hardangervidda ventet foran oss. Vi kom oss etterhvert på sykkelen igjen, og hadde jevn stigning forbi Ustaoset og Haugastøl før vi virkelig var oppe på vidda. Det var en fryd å trille gjennom rullende terreng med fantastisk utsikt og strålende vær, om enn noe motvind mot slutten. En siste kaffestopp på Halne Fjellstove var nødvendig før siste stigning til Dyranut og den påfølgende 30km trilleturen fra vidde (1300moh) til havnivå ved Eidfjord. Vi tok oss tid til en skikkelig bildepause ved den spektakulære Vøringsfossen før vi trillet, klatret og syklet det siste stykket langs gamleveien i juvet ned mot Eidfjord. Rett og slett majestetiske omgivelser som virkelig tar pusten fra en! Dette var en perfekt avslutning på en lang og hard dag på sykkelsetet. Vel fremme i Eidfjord stod rommene på ærverdige Quality Hotel Vøringsfossen klare, og middagsbuffeten var servert. Vi kan skrive under på at vi fikk valuta for pengene i buffeten denne dagen! Kaloritapet som skulle erstattes var mildt sagt stort. Etter en solid middag tok de fleste en liten tur ut for å ta bilder og se på de fantastiske fjellene som omringer Eidfjord – dette er rett og slett en perle. Sengen ble inntatt, og det tok ikke lang tid før alle var langt inne i drømmeland.

Et lite stykke Norge - Sykkeltur fra Drammen til Voss   Et lite stykke Norge - Sykkeltur fra Drammen til Voss

Dag 3 – Fra Eidfjord til Voss

Da vi møtte til frokost før siste etappe var det stor enighet om at det var helt greit at siste dag var noe kortere enn de andre. Selv med vesentlig færre kilometer, var ikke siste etappe mindre estetisk vakker. Relativt raskt etter avreise kl 09:00 skulle den ikoniske Hardangerbrua over Eidfjorden forseres, inkludert en obligatorisk bildepause. Videre gikk det pent og pyntelig inn mot Ulvik for dagens første kombinerte foto- og matpause. Dagens første klatring opp Ulvikafjellet gikk fint før vi trillet nedover på andre siden mot bunnen av den legendariske klatringen opp Skjervet, kjent fra Ekstremsportveko. Dagens lunsj ble inntatt før turens siste klatring opp Skjervet ble forsert, etterfulgt av 10km cruising ned til Voss sentrum. 380km og 5000hm ble feiret med et forfriskende bad i Vangsvatnet, en bedre pizzamiddag i Voss og en fortreffelig softis på den lokale MIX-kiosken. Det var en sliten, mett og fornøyd gjeng som satte seg på toget tilbake til Oslo kl 17:45, mens Birk Sport tok med seg sykler og bagasje i følgebilen østover.

Tusen takk for turen til alle sammen, både deltagere og støtteapparat. Dette ble en helt utrolig sykkeltur gjennom noe av det flotteste av det Norge har å by på av sykkelterreng, natur og værforhold. Vi gleder oss allerede til å ha med deg på neste års tur!

Et lite stykke Norge - Sykkeltur fra Drammen til Voss   Et lite stykke Norge - Sykkeltur fra Drammen til Voss

Kommentarer

kommentarer