Sykkellykt – En helt ny sykkelopplevelse
11. December 2017
Produktomtale – Sykkeljakke til vår/høst fra Birk
23. January 2018

Skadefri – Slik holder du deg skadefri i vinter

Aldri bare ankler!

Trener du med bare ankler? Da bør du snarest finne frem lengre og varmere sokker. Ved å dekke anklene med myk og varm ull vil du holde dem nettopp slik – varme og myke. Et godt utgangspunkt for å holde seg skadefri gjennom vinteren. Enten du løper eller sykler utendørs.

Det var en av gutta på teamet som lærte teamet å kle oss bedre under Bislett-øktene vi hadde der i fjor vinter. For selv om vi løp innendørs fikk vi kjeft for å ha bare ankler. Det ville han ikke se på øktene han hadde ansvaret for. Anklene skulle dekkes til for å holde dem friske og raske gjennom hele sesongen. Og fra den dagen av var det ikke en kort sokk å se på trening.

Tenk deg da hvordan situasjonen er om du løper utendørs (eller går) med bare ankler gjennom vinteren?

Til info så løper vi for øvrig i shorts og singlet inne på Bislett, men temperaturen er ikke stort mer enn 10 grader. Det skal altså en del varmegrader til før korte sokker dras opp av treningsbaggen.

Innendørs holder jeg varmen med lange kompresjonsstrømper eller litt lengre sokker som når meg et stykke opp på leggen. Sykkelsokker funker glimrende til formålet. Løper jeg ute liker jeg at det varmer langt opp på leggen, og da skal det helst være ull. Hvordan du velger å løse oppgaven er jo opp til deg selv.

Mine favorittsokker (brukes på de to bildene nedenfor) å løpe med når temperaturen kryper nedover er et par lange ullsokker fra Birk. Disse finnes dessverre ikke lenger på nettsiden til Birk Sport, men derimot kan du finne de lange og tykke ullsokkene jeg bruker til sykling i kulda her. Andre velger også å bruke leggvarmere eller klippe i gamle hjemmestrikka raggsokker og bruke dem til samme formål. Personlig liker jeg å ha varmen godt opp på leggen. Det har i hvert fall jeg god erfaring med. Faktisk liker jeg konseptet så godt at jeg har iverksatt tiltak mot såre legger også på våren og sommeren. Ullsokkene fikk være med på langturer i all slags vær under mine forberedelser til Norseman i 2016. Selv tror jeg at dette er en av grunnene til at jeg tålte å løpe dobbelt så mye det året – helt skadefri!

Hyppig bruk av piggball og foamrolling, gode oppvarmingsrutiner og rett intensitet er andre viktige faktorer for å holde seg skadefri.

Nyt vintertreningen!

   

 

 

Kommentarer

kommentarer