Ultrabirken – Slik vant Lars Granberg Ultrabirken
29. August 2017
Innstilling av tempo- og triatlonsykkel – Hva er forskjellen?
14. September 2017

Hvordan ta det første steget for å realisere en drøm?

Jeg er ingen eliteutøver og deltar i sykkelritt fordi det er gøy. Mitt liv består hovedsakelig av jobb, familie og trening. I år har jeg tatt steget til å melde meg på VM (age group) i Rotterdam. Hvordan tørre å ta et slikt steg?

Steget kan være så mangt. Enten det er å gå fra å løpe i skogen til å konkurrere, eller sykle alene til å melde seg inn på et sykkellag, bli med på trening på jobben eller prøve noe nytt. Eller som meg, som melder seg på mosjonistenes VM i triatlon. Uansett hva du drømmer om kan det som regel oppnås, men det krevet at du tar et valg som skaper en endring.

Hva er din drøm og hvordan kan du realisere den?

Snart er det høst og for mange er dette perioden man setter nye forsetter. Neste år skal jeg sykle fortere, neste år skal jeg blir med i klubben, neste år skal jeg trene med jobben osv. Nå har du alt friskt i minne og det er derfor en fin periode for å sette nye mål for neste år. Før du finner veien til målet, må du bli enig med deg selv, og kanskje også familien hva som skal være ditt hovedmål mål i 2018.

En drøm og et mål kan være så mangt og ulikt fra person til person. Det handler om tørre å ta steget ut av komfortsonen. Kanskje du har lyst til å konkurrere for første gang eller bli med i en klubb? For min del, handlet det om å prøve noe nytt og å bli bedre. Det kan også være et mål å dra til nye steder eller sykle nye distanser eller være så enkelt som å gjøre en endring på treningen slik at du blir enda litt bedre.

Når du har funnet ut hva din drøm eller ditt mål er, må du gjøre en innsats for å komme dit. Det er dette steget som for mange kan være vanskelig. Du må gjøre en innsats for å finne hvilke konkurranse eller klubb du vil bli med i. Du må lese deg opp på internett og snakke med bekjente. Hva er viktig for deg? Er det at konkurransen har fin natur, rask eller er en ekstrem løype? For min del var det å melde seg på VM et stort steg fordi det er tøff konkurranse og et nytt sted som krevde en livsstilendring både for meg og min partner. Jeg kommer ikke til å vinne, men jeg vil være trent til å prestere så godt jeg kan. For å nå målet, må du gjøre en endring. Enten det er å trene mer, melde deg inn i en klubb eller kjøpe deg din første sykkel. Endring kan være vondt, men det er det som skal til for at du skal nå din drøm! Når du har nådd den, føles det helt fantastisk.

Ta steget og gjør det du har drømt om. Hva er det verste som kan skje?

Hvordan ta det første steget for å realisere en drøm?

Monica Sugar i Birk Pilot trøye og sykkelbukse. Trykk her for å se flere farger.

Kommentarer

kommentarer