Sykkelreise – Hvordan planlegge lengre sykkelturer?
1. August 2017
Barnesykkel – Tips ved kjøp av barnesykkel
10. August 2017

Sykkelstyre – Tips til justeringer av styre på sykkel

I tidligere innlegg har jeg nevnt viktigheten av sete- og setehøyde for å gjøre sykkelturen til en super opplevelse. For å lese dette innlegget klikk her. Hvis vi ser litt lengre fremover, er sykkelstyre også en viktig del for å bedre sykkelopplevelsen.

Som mye annet på sykkelen kan også sykkelstyre justeres. Du må finne ut hva du liker og hva som passer din rygg, nakke og skuldre. Dersom du opplever å få unormale vondter når du sykler kan kanskje små enkle justeringen være tingen. I avsnittet under vil jeg derfor dele noen av mine tips til justeringer som du selv vil være i stand til å klare ved hjelp av bare en universalnøkkel.

Tips til justering av sykkelstyre

1. Styrestem

Styrestemmen er den biten som går fra styret til styrestammen. Altså horisontalt, og vil av den grunn påvirke hvor langt det er fra sete til styre. Dette vil igjen påvirke nakke, skuldre og rygg.

Noen liker å sykle mer aggressivt enn andre. Noen vil ha smalt styre og andre bredere. Selv er jeg vant til å sykle på temposykkel og liker å trene på å sitte aggressivt på intervalløkter. Dersom du liker denne måten å sykle på vil jeg anbefale deg å snu styrestemmen slik at det vipper litt mer nedover. Det kan virke litt skummelt i starten å sitte aggressivt, men så fort du blir vandt til denne justering kan jeg love deg at du vil få en veldig moro fartsfølelse.

Styrestemmen finnes i ulike lengder og kan kortes ned eller forlenges. Dette gjør styrestemmen svært justerbar med tanke på at den kan tilpasses etter høyden og lengden på ryggen din. Fordelen med denne justeringen er at det kan gi en bedre komfort og mindre vondter i nakken og skuldre fordi man slapper bedre av. En tommelfinger regel er at man skal ha en liten knekk i albuen.

Forskjellige styrestem kan du finne hos Birk Sport ved å klikke her.

2. Sykkelstyre

Som setet er også sykkelstyre viktig å justere, slik at det passer deg. Å ha feil høyde på sykkelstyre kan føre til at du får ubehag i nakke, skuldre rygg og håndledd. Hvordan du justerer styre varier ut ifra sykkelmodell og type, men som regel holder det med en unbrakonøkkel. Få gjerne hjelp til dette så hjulet og styre blir rett.

3. Pimp up your bike with bar tape

Når vi først er inne på sykkelstyre er det verdt å nevne at også styreteip kan utgjøre en stor forskjell. Ved bruk av styreteip kan dette gjøre at du får et mer personlig preg over sykkelen. Å bytte styreteip er luksus, og noe du bør gjøre en gang i blant. Både fordi det er luksus, men også litt hygienisk. Ikke noe er mer motiverende enn å ta på seg et antrekk med matchene teip. Klikk her for å se en video av hvordan du skifter teipen på sykkelstyre dersom du er usikker på hvordan du gjør dette. Når det kommer til hvor du eventuelt kan kjøpe teip har Birk Sport et stort utvalg av Esi styreteip i ulike farger. Så her det bare å sette i gang å velge utefra favoritt antrekket eller sykkel. Klikk her for å se det store utvalget.

Dette er tips du enkelt kan gjøre selv og ønsker du en helhetsvurdering av din sittestilling kan det å investere i sykkeltilpasning være en god ide.

God tur!

Sykkelstyre - Tips til justeringer av styre på sykkel

Kommentarer

kommentarer