Trygg sykling – 10 tips til tryggere bysykling
19. July 2017
Fordelene med sykling – Derfor bør du sykle til jobb
28. July 2017

Bysykkel – Hvilken bysykkel bør jeg velge?

I dagens marked finnes det utallige alternativer når det kommer til bysykler, og det er fort gjort å gå seg litt vill når man skal velge hvilken sykkel som passer best til sitt bruk. Bil i byen blir mindre brukt da det stadig blir nye avgifter og vanskeligere med parkering. Å sykle er et godt alternativ da det både går fortere ved mye trafikk, du kommer deg frem overalt og parkeringsproblemet er ikke tilstedeværende. Likevel kan det være vanskelig å velge hvilken sykkel som passer best til å komme seg fra A til B. Jeg vil med noen få ord prøve å hjelpe deg et stykke på vei når det kommer til valg av rett bysykkel.

Hva er viktig å tenke på ved valg av ny bysykkel?

Ved valg av bysykkel er det viktig å tenke på hvilket terreng sykkelen skal brukes i. Bykjøring innebærer ofte sykling på flere typer underlag som asfalt, grus og enkelte ganger sti. Skal du bruke den på vinteren må du bytte til piggdekk, og en ren landeveissykkel vil derfor være dårlig egnet, mens for eksempel en cyclecross eller terrengsykkel med dekk som tåler litt mer vil være et godt alternativ.

For meg som aktiv triatlet har jeg flere sykler i stallen min til forskjellig bruk. Men ikke alle har mulighet eller behov for det, og det finnes gode kombinasjonssykler som fint kan brukes både til bysykling og mosjonering som for eksempel Fuji Absolute. Se utvalget innenfor denne serien ved å klikke her.

I byen har man gjerne behov for å låse sykkelen utendørs, og det er derfor ikke nødvendig eller lurt å gå for det dyreste utstyret. Jeg vil anbefale å velge en ramme av aluminium, men derimot ville jeg ikke gått for toppmodellen av girsystem da dette er unødvendig og fort kan bli dyrt hvis du skulle være uheldig å bli frastjålet ditt mest dyrebare fremkomstmiddel. Girsystemene med en lavere prislapp gjør jobben like bra, men de veier bare litt mer.

Hvis du er av typen som vil komme deg raskt fra A til B uten for mye bruk av dyrebar energi og krefter kan en el sykkel være et godt alternativ. Her får du god hjelp av motoren mens du tråkker, og kommer deg raskt frem uten å være våt av svette etter de verste motbakkene. Klikk her for å se hele utvalget av elsykler som Birk Sport tilbyr.

Når det kommer til utstyr vil jeg anbefale å sette på skvett skjermer i tillegg til avtakbare lys da dette er populære gjenstander for bytyvene. I tillegg kan det være smart å sette på et bagasjebrett eller eventuelt kurv hvis du ønsker å ha med deg noe på turen.

Jeg håper du har fått en liten pekepinn på hva som er viktig å tenke på når du skal bytte ut bilen med en sykkel. Og husk at uansett hvilken sykkel du velger må du investere i en godkjent og robust lås som gjør at du får utnyttet forsikringen din hvis uhellet skulle være ute.

Tilslutt vil jeg ønske deg lykke til med valget.

Bysykkel - Hvilken bysykkel bør jeg velge?   Bysykkel - Hvilken bysykkel bør jeg velge?

Kommentarer

kommentarer