Grenserittet – Slik forbereder du deg
7. July 2017
Elsykkel – Ofte stilte spørsmål til elsykkel
11. July 2017

Sykkelturer – Seks anbefalte sykkelturer

Formentor cape to Pollensa high aerial sea view in Mallorca balearic islands

Det er så mange flotte steder som kan oppleves fra sykkelsetet. Det er moro å kunne ta med seg sykkelen på tur i både inn – og utland, og bli kjent med nye destinasjoner mens man samtidig er ute og gjør det man liker best som nettopp er tilbringe tid på sykkelen. Stadig flere steder ser verdien av sykkelturisme, og det tilrettelegges stadig mer for syklister i hele Europa. Å komme med forsalg og anbefalinger til hvilke sykkelturer man bør dra på synes jeg er veldig vanskelig. Grunnen til dette er at de aller fleste har ulik definisjon på hva som er “den beste sykkeldestinasjonen”. Likevel skal gjøre et forsøk og lage en liste med seks steder som er verdt et besøk med sykkelen i bagasjen.

Forslag til sykkelturer

Mallorca: Velkjent sykkeldestinasjon for de fleste, hovedsakelig på landeveissykkel, men også fullt mulig med terrengsykkel. Her finnes det mange muligheter både på flatt terreng og i fjellene. Dette er en destinasjon som er godt tilrettelagt for syklister.

Sykkelturer - Seks anbefalte sykkelturer

Bilde er hentet fra: http://www.e2reise.no/mallorca-oktober-sykling-2017/

Gran Canaria: Godt alternativ til Mallorca i vintermånedene, da Mallorca kan ha noe ustabilt vær. Finnes absolutt ingen flate ruter på hele øya, men likevel en flott sykkeldestinasjon både på terreng og landevei. Spesielt hvis du er glad i høydemetre både oppover og nedover.

Sykkelturer - Seks anbefalte sykkelturer

Slettestrand: Dette er et bittelite avsidesliggende sted på Nord-Jylland som virkelig har satset alt som terrengsykkeldestinasjon. Masse morsomme stier i nærområdet, teknikkpark, og håndlagde elementer, samy veldig godt tilrettelagt for syklister.

Sykkelturer - Seks anbefalte sykkelturer

Dalarna: Også et flott nordisk alternativ som har satset stort på å markere seg som en sykkeldestinasjon. Området byr på utrolig mye mer enn bare Cykelvasan, og tilbyr oppmerkede løyper for landevei, terreng, grus og utforsykling.

Sykkelturer - Seks anbefalte sykkelturer

Bilde er hentet fra: http://www.globetrotterelisa.com/terrengsykkelguide-til-dalarne-i-sverige/

Bern: En utrolig kul by, med fantastiske turmuligheter i området rundt bykjernen både på landevei og terreng. Tilbyr også utforsykling nesten midt i bykjernen, med varierte løyper ned fra rekreasjonsområdet Gurten. I tillegg er det gratis utlån av elsykler i sentrum, som gir deg en flott mulighet til å dra på sightseeing i byen uten å være avhengig av bil.

Sykkelturer - Seks anbefalte sykkelturer

Bilde er hentet fra: https://www.expedia.com/pictures/western-switzerland/bern.d6035269/landscape/

Kypros: Fin øy som egner seg veldig godt for sykling. Ikke like kjent sykkeldestinasjon som Gran Canaria eller Mallorca, men et godt alternativ tidlig i sesongen for treningssamlinger. Flatt langs kysten, men nok av høydemeter i fjellene. Uendelige muligheter på brannveiene innover i fjellene (terreng), men også nok av flytstier nedover igjen.

Sykkelturer - Seks anbefalte sykkelturer

Bilde er hentet fra: https://www.allertravel.no/singelreiser/singeltur-kypros

Kommentarer

kommentarer

Ingrid Sofie Jacobsen
Ingrid Sofie Jacobsen
Ved siden av å sykle er Ingrid lærestudent og holder kurs for Norges Cykleforbund. Hun sykler i all hovedsak terreng, og sjonglerer mellom maraton, rundbane og sprint. Hun utmerker seg best innenfor sprint hvor hun blant annet har VM -sølv og bronse fra 2014 og 2015.