Sykkelferie – To fine sykkelruter i Spania
9. May 2019
UCI baneløp – Slik ser en typisk reise-konkurranse dag ut
31. May 2019

Pakkeliste for sykkeltur med tips til vektsparing

Hva skal man egentlig pakke for en sykkeltur? Går du for «alt-skal-med» og mye luksus, kan det bli behagelig på turen – helt til møter motbakkene. Her noen tips til deg som skal pakke for sommerens korte eller lange sykkel-ekspedisjon.

Tekst og foto: Øyvind Wold

***
Øyvind Wold har sammen med Lars Erik Sira skrevet «Langtur på sykkel i Norge – en guide til planlegging og gjennomføring». Her tas det opp temaer som pakking, bekledning, valg av sykkel, dekk, utstyr, rutevalg, kart, telting, turmat, tips for bedre turbilder, 5-på-topp-lister, og mye mere.
***

Mer informasjon om boken kan du finne her.

Du står med tomme sykkelvesker og lurer på hva du bør/må med på sykkelturen. Det spennende med sykling er at to turer aldri er helt like og derfor finnes det heller ingen pakkefasit. Helt generelt er sykling i Norge ganske kupert, og det er sjelden feil å fokusere på å få en lav totalvekt. Motbakker er tungt nok å sykle, og blir ikke noe lettere om du merker at oppakningen din suger ekstra med krefter. Telt, liggeunderlag, sovepose og klær er særlig aktuelle felt der både vekt- og volumreduksjoner virkelig kan monne. Få fram gramvekta og begynn utvelgelsen av det du skal dra på!

Denne utstyrslista er ment som et utgangspunkt for sykling i Norge i sommersesongen, sånn omtrent fra midten av mai til slutten av september. Den er rangert etter antatt vekt, med de tyngste tingene først.
Jeg får plass til alt dette nedi to 23-liters Ortlieb sykkelvesker som henger på bagasjebrettet. Teltet + fotostativet spenner jeg fast oppå brettet. Lista er kun ment som en ide-bank og noen tanker rundt utstyr som funker for meg. Kanskje noe passer for din sykkeltur også?

Pakkeliste for sykkeltur med tips til vektsparing   Pakkeliste for sykkeltur med tips til vektsparing

Hva Kommentar
Mat Mat er både drivstoff og trivsel og noe som fort fyller en halv sykkelveske om du skal bunkre for to døgn. Gå for mat som ikke trenger nedkjøling og som gir mye energi pr 100 gram. Potetgull, havregryn, pasta, energibarer, cookies, sjokolade, boller, lomper, nøtter og rosiner er bare noen eksempler. Margarin på flaske er ikke ideelt, men bedre enn i en margarinpakke.
Småbokser med syltetøy, leverpostei og makrell i tomat er ellers fine til tur-frokoster. Tubepålegg funker supert så lenge det ikke er for varmt.Er du på en tur der du kan få handlet mat daglig, klarer du deg med lite mat i veskene underveis på etappene.
Telt Selv om du er alene på turen, kan et lett to-mannstelt være aktuelt, det gir større plass til å ha bagasje/vesker og mat inne i telt/fortelt, som regel også litt ekstra innvendig høyde. Finnes i utgaver på godt under to kilo, komplett.

Du bør ha litt erfaring med teltet før du drar på en lengre tur, slik at du kjenner styrkene/ begrensningene på forhånd. Egne, lette, telt til sykkelturer, er å få kjøpt.

Sovepose Siden sykkelvesker har begrenset med plass, ikke tenkt kun vekt her – se også på soveposens volum i sammenpakket tilstand. En pose med komforttemperatur på null til tre-fire varmegrader vil holde for de flest sommerturer. Dunvarianter er typisk 20-30 % lettere enn de med syntetisk fyll – men også betraktelig dyrere.
Stormkjøkken/

Brenner/ drivstoff

Med erfaring finner du ut hvor få kjeler og hvor mye brennstoff du trenger for en gitt tur. Er du opptatt av vekt, kan én kjele duge både til grøt, kaffe og middagslaging! Man får kjøpt lette sprit- og gassbrennere, noen lager sine egne ultralette av en halv ølboks, etc.
Liggeunderlag Det er til dels stor forskjell på vekt og volum på underlagene som finnes. Oppblåsbare og fullt brukbare utgaver finnes ned til bare fire-fem hundre gram og tar veldig lite plass i veska i sammenrullet tilstand. De tåler ikke mye før det blir lekkasjer – ha med lappesaker.
Verktøypose Ekstraslange, minipumpe, dekkspaker, lappesaker og et lite multiverktøy (unbraco-nøkler i flere dimensjoner, stjernetrekker, flattjern, torcx-nøkkel, etc) er minimumskrav på en sykkeltur.
Skal du på en tur over mange dager bør du i tillegg ha med ekstraskruer til bagasjebærere, kjedekutter, ekstra kjedeledd, plaststrips i forskjellige lengder (kan feste/fikse mye), og en liten oljekanne med tett skrukork.
Ytterplagg Gå for lette kroppsnære skallplagg, gjerne med ventilasjonsmuligheter under armene/ på lårsiden. Husk å re-impregner dem om det er lenge siden de har vært i bruk.

Votter eller fôrede varme hansker + en tynn lue er handy om man skal til fjells. Rallarveien i sludd og tåke, for eksempel, krever skikkelig bekledning.  Er du usikker på om fottøyet ditt er vanntett, kjøp overtrekks-gamasjer for sykling, veier bare rundt hundre gram pr par.

Mellomlag Diverse varianter av tynne fleecejakker har egenskap at de tåler litt regn og vind, de er fine som mellomplagg på kalde dager, eller som ytterplagg i temperaturer rundt femten grader.
Bruksplagg under sykling Her er det litt smak og behag, mitt favorittplagg er knelang shorts utenpå sykkelbukse m/padding. Lette Zip-off turbukser er et bra alternativ på litt kjølige dager.

På overkroppen er en teknisk trøye/sykkeltrøye utenpå en tynn ulltrøye bra på temperaturer fra rundt 13 til 19 varmegrader. En tynn vindjakke utenpå dette igjen er bra for dager med litt lavere temperaturer. En vindvest veier lite, og kan være aktuell når man sykler halvhardthardt, og det blir akkurat litt for varmt med en vindjakke.

Soveplagg Et sett med langt superundertøy eller tynt ullundertøy. Ikke strengt nødvendig, men varmer litt ekstra, gir en liten luksus-følelse og er med på å holde soveposen renere og freshere
Toalettsaker + håndkle Små reiseutgaver av hygieneartikler og håndkle kan gi en bra reduksjon i både vekt og volum.
Kart Et bil- eller turistkart over et større område er alltid nyttig, både før turen og underveis. De gir oversikt over veinettet og masse info, om for eksempel overnatting, serveringssteder, utsiktspunkter, tunneler, severdigheter, badeplasser etc. Et kart i mindre målestokk, f. eks i Norges-serien 1:50 000 er mer detaljert og er særlig handy om man har planer om å følge stier eller en kjerrevei.

Noen tar bilder av kartene sine før tur, for å slippe å dra på dem.

Småsaker til frontveska Litt frukt, energibarer, korte + lange sykkelhansker, solbriller, papirtørk, kanskje refleksvest om du vet at du stedvis skal ut på veldig trafikkert vei eller gjennom en tunnel.
Småsaker til sykkelen Jo lengre og hardere du sykler, jo større er sannsynligheten for at noe på sykkelen skal ryke. Eikestrammer og et par ekstra eiker veier lite og kan redde et hjul-havari.
Liten front- og baklykt er viktig om du skal sykle gjennom tunneler.
Liten lås, om du skal sove på campingplass/hytte.
Diverse Fotoutstyr, mobiltelefon, ladere til kamera og mobil, drivstoff til brenner, fyrstikker, tørkesnor for klær, kopper, bestikk, liten fille til å tørke olje og skitt av sykkelen, lett sitteplate.
Vann Hvor mye vann du trenger er avhengig av blant annet temperatur, vind og intensitet på syklingen, det er uansett ikke bra å gå tom for drikke. Ofte har jeg 0,7 liter på sykkelen og 1,5 liter i reserve i veska. Tips: bruker du en svart plastflaske på sykkelen, vil sola varme opp vannet, og du har deilig lunkent vann å dusje med til elden!

Hvor planlegger du din neste sykkeltur, og hva er dine tips beste tips til pakking?

Pakkeliste for sykkeltur med tips til vektsparing   Pakkeliste for sykkeltur med tips til vektsparing

Kommentarer

kommentarer

Administrator
Administrator
Administrator av Sykkelblogg.no