Ukas motivator – Jens Voigt Soundboard

Ole Einar Bjørndalen gjør det. Marit Bjørgen gjør det. Og sikkert en haug med andre idressutøvere også. De har et knippe velvalgte ord de sier til seg selv når lidelsen virker uutholdelig. Magiske, og gjerne hemmelige, ord som holder motivasjonen oppe og gjør en i stand til å prestere enda litt bedre.

Jeg er ikke så hemmelighetsfull av meg og innrømmer gjerne at jeg låner ord av kongen av brudd. Repertoaret er ikke stort, men «Shut up legs» fungerer utmerket som smertestillende. Problemet er bare at det krever en velsmurt tysk aksent for å få ordene til Jens Voigt til å føles troverdige. En aksent det kan være vanskelig å ta frem på kommando når man er utmattet og graver dypt i energireservene.

Jens Voigt Army har heldigvis gjort noe med problemet og utviklet Jens Voigt Soundboard – et knippe innspilte Jens Voigt-sitater som man kan spille av ved hjelp av et museklikk.

Start aksenttreningen før soundboardet blir oppdaget og svartelistet av Wada.

Ukas motivator – sommerstemning

Denne ukens motivator er av den enkle sorten.

Det er 32 grader i sola, 24 i skyggen og nesten skyfri himmel. I mine øyne betyr det at sommeren har startet!

Kom dere ut på sykkelen og nyt det før høsten kommer!

PS: Jeg er klar over at denne motivatoren kan virke støtende på de som måtte bo utenfor rekkevidden av godværet som befinner seg på Eidsvoll Verk og omegn. I så tilfelle må jeg bare referere til Rule #5 og be dere ta turen ut likevel.

Ukas motivator: Johan Van Summeren

Denne ukas motivator må enkelt og greit være Johan Van Summeren. Hjelperytteren til Thor Hushovd tømte seg fullstendig og karret til seg seieren i prestisjetunge Paris – Roubaix i helga. Og om du syns han ser ut som en fallen mann på utsiden, kan du være glad du slipper å se innsiden.

Ikke nok med at han vant hele rittet med verdens beste syklist på flatmark jaktende bak. Han gjorde det med flatt bakhjul de siste 5 kilometerene.

Hardhaus 2.0!

Nå skal vi ikke kimse av Kurt Asle Arvesen heller. 20 km på brostein uten sete er ikke for alle. Det passer seg egentlig dårlig å informere om at han brøyt i en motivasjonsappell, men med to velt og en forstuet tommel kan vi vel unnskylde eidesfjordingen.

Fotografier fra bigringriding og velominati.

Ukas motivator – øvelser på spinningsykkelen

Våren nærmer seg. Det er på tide å sette inn det siste støtet på spinningsykkelen. Dersom du har planer om å hevde deg i rulla når asfalten blir bar, men mangler litt på formen finnes det andre muligheter. Hva med å benytte den siste innendørsperioden til å terpe inn en velkoordinert sykkeldans til Knock on Wood av Eddie Wood? Forslag til koreografi:

Ukas motivator – Ingen tresplint i leggen? Check… Avgårde på trening!

Det er ikke vanskelig å finne vondter eller andre årsaker til å skofte treninga når det er kaldt og surt ute. Eller man rett og slett bare heller har lyst til å gjøre andre ting.

Når man først kommer seg ut kan det skje de fleste at man er så langt nede at man har mest lyst til å sykle av veien og satse på at sykkelen ikke lar seg reparere på stedet. Personlig satt jeg med den følelsen de 6 siste milene på en forferdelig langtur i fjor sommer. Det ga imidlertid en ekstra boost da jeg hørte mumling fra en eks-offiser i feltet bak meg om at den type selvpining «skaper karakter».

Apropos vondter og viljestyrke. Banesyklisten Azizulhasni Awang slo kolbøtte under VM i Keirin i helga og fikk med seg deler av parketten i samme slengen. En 20 cm lang flis gjennom leggen.

Til tross for dette kom han seg på beina og syklet inn til en 3.plass. Det er hva vi kaller en ekte hardhaus! Her er episoden alle snakker om:

Herr Awang er for øvrig på beina igjen og kan sykle som normalt om et par uker. Du? Avgårde på trening umiddelbart og HTFU!

Foto: bigringriding.com