Clenbuterol er Hollywoods nye ”lykkepille”

Contador goes Hollywood?

Trippel Tour de France-vinner Alberto Contador er hovedinnbudt hos Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) i morgen, når den mye omtalte og uthalte Clenbuterol-saken endelig skal høres. Spanjolen, som testet positiv for det forbudte produktet under Tour de France 2010, har uttalt at han føler seg optimistisk hva gjelder en definitiv frifinnelse.

I det en rekke andre idrettsutøvere slipper unna med sitt angivelige misbruk av clenbuterol, også kalt clen, er det en annen gruppe, ellers svært ofte i søkelyset, som mer eller mindre uoppdaget gjør det samme.

Clen, også kjent som the size zero pill, er nemlig et meget populært ”kosttilskudd” hos Hollywoods kvinnelige tabloidpryd – blant annet artistdatter Nicole Richie og Micha Barton, bedre kjent som Marissa Cooper fra den populære TV-serien The OC. Hvem vet, kanskje Lionel Richies godt kjente datter møter opp i Lausanne – ekspertvitne for Wada og UCI?

En slank Micha Barton. Undres hva hennes tid er opp Alpe d'Huez?

Hollywood-fruenes begeistring med preparatet skyldes jo selvsagt dens slankende effekt. Noen bruker faktisk en hestesterk variant av clen med sikte på å øke sin såkalte Fat Free Mass (FFM).

Contador har selvsagt sikret seg det ypperte av advokater når saken mot ham skal føres i Lausanne. Den spanske avisen El Pais beskriver spanjolens forsvarere som et juridisk dream team, med Antonio Rigozzi som den nyeste og kanskje viktigste ervervelsen. Sveitseren har en imponerende bakgrunn, med erfaring fra blant annet Gusev-saken, saken mot svømmeren Jessica Hardy og judo-dronningen Wen Tong. Nylig seiret Rigozzi over selveste IOC om den prinsipielt viktige «Osaka-regelen»

CAS har satt av datoene 21. til og med 24 . november til Contador-saken. Først etter da finner vi ut hva spanjolen har til felles med Micha og Nichole.