Ironman- Slik fordeler Ellingsen treningstiden sin
18. mai 2017
Elsykkel – Slik velger du riktig elsykkel
7. juni 2017

Terrengsykkelritt – Store ambisjoner til Elgerittet 2017

Da var årets terrengsykkelritt gjennomført. Som vanlig går man til start med store ambisjoner og hårete mål, noe som dessverre gjør fallhøyden litt større for noen av oss.

I fjor var jeg så heldig å vinne en startplass på Elgrittet fordi jeg vant en fotokonkurranse, og med en slik mulighet bestemte jeg meg for å hive meg på. Målet for rittet var å få en tid på under 2 timer og med ny sykkel på lager var jeg overbevist om at dette skulle bli pers i år.

Jeg må ærlig innrømme at nervene var litt høyere enn vanlig når jeg sto på startstreken, og forsto at jeg plutselig befant meg blant deltakerne i elitegruppen. Over høyttaleren ble alle rytterne som skulle være med i den første gruppen ropt opp ” Vidar Mehl, Greg Saw Birk…”. Under oppramsingen av de 10 mest profilerte rytterne dukket overraskende nok mitt eget navn opp. Her må det ha skjedd en feil tenkte jeg. Dette kunne da ikke være riktig? Likevel bestemte jeg meg for å holde meg til elitegruppen. Hva hadde jeg egentlig å tape?

Startskuddet gikk og så var det bare å tråkke på. Etter den første krappe svingen møtte jeg en lang og seig bakke på asfalt. Jeg skrudde opp tempoet, men skjønne fort at dette kom til å bli slitsomt. Jeg begynte tidlig å falle bak i feltet, og det tok ikke lange tiden før det var noen meter i mellom hovedfeltet og et par av oss som falt av. Det var da utfordringene kom, hvor jeg måtte prøve å tette luken noe som kostet meg enorme krefter. På et tidspunkt så det ut til at jeg ville klare det, men dessverre ble luken bare større og større. Her var det klasseforskjell og jeg skjønte fort at ambisjonene måtte justeres noe ned. Jeg skiftet taktikk og konsentrerte meg om å heller jakte på de som falt av gruppen. Jeg er usikker på om dette var en god taktikk med tanke på at jeg ble syklende mye alene. I tillegg oppsto det store utfordringer når ledergruppen fra puljen bak tok meg igjen som virkelig tappet kreftene mine. Dette førte til at jeg fikk problemer med å mestre fartsendringen som gjorde at jeg ble liggende enda lengre bak. Konklusjonen er vell derfor at jeg ikke skulle ha brukt like mye energi på å jakta på de deltakerne som falt og heller konsentrert seg om å slippe seg tilbake til hovedfeltet. Jeg må også innrømme at dagsformen heller ikke var helt på plass som er en av mange faktorer som må være på plass for å oppnå det såkalte “perfekte” rittet.

Kort oppsummert er Elgrittet et flott terrengsykkelritt med mye god stemning og bra oppfølging fra nærmiljøet. Jeg vil derfor anbefale alle sykkelentusiaster, samt profilerte rytter å delta i terrengsykkelritt som dette dersom dere har mulighet. Når det kommer til mitt valg av sykkel til rittet er jeg fornøyd og Birk First har nok en gang vist at den er fleksibel noe som gjør at den egner seg til alle type ritt. Avslutningsvis vil jeg konkludere med at jeg hadde en flott opplevelse, men at jeg må trene enda hardere for at jeg skal klare å mestre de utfordringene som oppsto underveis i rittet. Likevel er jeg fornøyd med en sluttid på 1:56 :-)

Er du mer interessert i å vite mer om Birk First sykkelen Sverre Engelstad brukte under rittet klikk her.

Terrengsykkelritt - Sverre Engelstad på Elgrittet

Kommentarer

kommentarer