Kosthold – Hva skal amatørsyklister innta av mat?
26. juli 2011
Divisjon – Sykkellag og sykkelritt
16. august 2011

Ritt tips – Hvordan holde oversikt over sykkelløypa?

Ritt tips, Når man deltar i et landeveisritt er det viktig å disponere kreftene riktig. Noen er glade i å sette inn støtet i motbakker mens andre har styrke i de flatere partiene. Uansett hva man foretrekker er det en fordel å ha oversikt over løypas profil underveis for å posisjonere seg riktig i feltet og utnytte egne styrker og svakheter optimalt.

Hvis du er som meg er du ikke utstyrt med fotografisk hukommelse. Da er det vanskelig å huske at det for eksempel er en 5 km lang motbakke etter 47 km og at man må posisjonere seg for å motta mat og drikke etter 93 km. Da jeg var med Team Ringeriks-kraft under Tour of Norway plukket jeg opp et og annet ritt tips.

Ritt tips - Roadbook

Ritt tips:

1. Sportsteip på stemmet og ramma

Hjelpemiddelet som Team Ringeriks-kraft brukte for å notere viktige holdepunkter i løypa var ved hjelp av sportsteip. Hver enkelt rytter studerte rittets roadbook og noterte ned nøkkelinformasjon om dagens etappe på teipen. Når all informasjon var dokumentert klistret de sportsteipen på sykkelens stem. Hvis man har andre preferanser kan man også velge å benytte seg av sykkelens ramme.

Ritt tips - Nøkkelinformasjon på ramma  Ritt tips - Nøkkelinformasjon på stemmet

2. Rittinfo for viderekomne

Under Tour de France la jeg merke til at proffrytterne dro det hele enda litt lenger. Geraint Thomas fra Team Sky klistret blant annet etappenes løypeprofil på ramma, mens en annen rytter snurret enkelt papirlappen rundt stemmet for å bla seg fremover.

Ritt tips - Løypeprofil på ramma   Ritt tips - Nøkkelinformasjon på stemmet

Har du noen andre ritt tips legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeletet.

Kommentarer

kommentarer

Administrator
Administrator
Administrator av Sykkelblogg.no