Sykkelforberedelser før sesongstart
23. mars 2011
Divisjon – Sykkellag og sykkelritt
16. august 2011

Kosthold – Hva skal amatørsyklister innta av mat?

Kosthold - Hvordan skal amatørsyklister forholde seg til dette?

Det er i disse dager et høyt fokus på proffenes kosthold og deres inntak av kalorier for å holde seg gående gjennom en grand tour. Nylig ga Thor Hushovd oss en liste som inneholder hans inntak av mat i løpet av dagen. Dersom du ønsker å lese dette innlegget trykk her.

Når det kommer til proffsyklister og deres kosthold har det seg slik at de må få i seg 1 gram karbohydrat per kilo kroppsvekt i løpet av de første 30 minuttene etter en etappe for å ikke gå på en smell. Hvordan er dette for oss og er dette noe vi må forholde oss til?

Jeg er i utgangspunktet utstyrt med høy forbrenning og erfarte da jeg spilte amerikansk fotball som riktignok har andre krav til kroppsfasong enn sykling at jeg måtte innta relativt store mengder mat for å gå opp i vekt og få utbytte av styrketreningen. Når man trener styrke får man ganske umiddelbare indikasjoner på om man spiser og trener riktig i form av hva man klarer å løfte øker fra uke til uke. Selv om sykling i mye større grad har fokus på kondisjon, oksygenopptak og melkesyre enn ren muskelmasse er det utvilsomt også viktig med litt styrke i beina. Vi kan derfor konkludere med at syklister kanskje har et mål om å komme i form og bli sterkere uten å gå mye opp i vekt. Spørsmålet er derfor hvor mye man skal innta av mat for å klare dette.

Mitt tips til dere amatørsyklister er å holde et øye med vekta. Spis jevnlig og innta litt ekstra karbohydrater etter trening og ritt. Dersom man går ned i vekt er dette en indikasjon på at man har spist for lite og det motsatte. Det mest gunstige vil være å gå opp i vekt med tanke på at man lett kan justere ned på inntaket gjennom dagen. Avslutningsvis vil jeg konkludere med at det er viktig å prioritere næring etter aktivitet og holde en oversikt over inntaket og energiforbruket.

Kommentarer

kommentarer

Administrator
Administrator
Administrator av Sykkelblogg.no