Jens Voigt – kongen av brudd

Denne ukas motivator var noen velvalgte ord fra sykkelsportens svar på Chuck Norris. Jens Voigt-feberen har ikke gått helt over ennå. Det er på tide å lære litt mer om den offensive rytteren fra Tyskland.

Jens Voigt ble født 17. september 1971 i Grevesmühlen, Tyskland. I følge han selv havnet han ofte i trøbbel som ung pode. Med overskudd på energi var det enkelte ganger vanskelig å få den ut på en samfunnsakseptert måte. I et forsøk på å slite ut guttungen litt engasjerte foreldrene han i sykling. Uten å sitte på den hele og fulle historien kan vi vel si at det var vellykket. I alle fall for sykkelkarrieren hans.

For å kort oppsummere sykkelkarrieren: Jens startet proffsyklist for det australske laget ZVVZ-Giant-Australian Institute of Sport i 1997. Men han ble ikke lenge i laget med flere Z-er enn Zorro. Med hjelp av treneren sin signerte han en kontrakt med GAN i 1998. GAN? Det het senere Crédit Agricole – laget som Thor Hushovd syklet for før Cervélo. I dag sykler han for Riis Cycling – bedre kjent som Saxo Bank.

Jens har mange sykkelseiere på samvittigheten, inkludert to etappeseire i Tour de France. Men han er kanskje mer kjent som en ypperlig hjelperytter og en gærningen som alltid havner i brudd og uheldige situasjoner. I mine øyne er han også en av sykkelsportens tøffeste ryttere. Her er kommentaren hans etter etappe 16 i Tour de France der han tryna i 70 km/t og lånte en barnesykkel i 15-20 km for å komme i mål.

Mer Jens Voigt? Here you go:

Jens Voigt – en kort dokumentar – del 1

Jens Voigt – en kort dokumentar – del 2

Enda mer Jens Voigt? Ok: jensvoigtfacts.com

Dette innlegget ble skrevet i Ukategorisert og merket , , av Jon Arve. Bokmerk permalenken.

Om Jon Arve

Jon Arve Wålberg kommer fra Eidsvoll og er fersk landeveissyklist. På sin vei til bedre form, gode sykkelopplevelser og et sykkelritt i ny og ne deler han sykkelhistorier gjennom sykkelblogg.no - interessante eller ikke. Nok skriving om seg selv i tredjeperson.